Kvindelig frontfigur for IBIS

Redaktionen

Det er en ung og engageret forkvinde, der nu sætter sig i førersædet for IBIS, en af landets største udviklingsorganisationer, skriver IBIS i en pressemelding torsdag.

Mette Müller hedder den 30-årige forkvinde, der afløser John Nordbo som politisk valgt leder af en organisation med 11.000 medlemmer og aktiviteter i 14 lande i Latinamerika og Afrika.

Til daglig arbejder den nye forkvinde som international konsulent for paraplyorganisation Dansk Ungdoms Fællesråd (DUF). I IBIS vil Mette Müller derfor også have et godt øje til det stigende antal unge i ustabile stater som Sierra Leone, Liberia og Sudan, hvor IBIS i dag arbejder med uddannelse.

– Det er vigtigt, at de unge kommer til at spille en konstruktiv rolle i opbygningen af deres land. Derfor skal der være muligheder for dem, så de ikke ender i arbejdsløshed og kriminalitet, siger Mette Müller, der gerne ser et stærkt IBIS fokus på netop den voksende generation af børn og unge i Afrika.

Mette Müllers eget politiske engagement førte hende for 7 år siden til Mozambique, Som medlem af Venstres Ungdoms Afrika-udvalg fik hun i 2001 mulighed for at arbejde for et lille politisk ungdomsparti i det fattige land i Sydøstafrika, hvor hun lærte IBIS at kende.

I en periode arbejdede Mette Müller først frivilligt for IBIS, og siden som lønnet
medarbejder i Mozambiques hovedstad, Maputo.

– Det var IBIS fokus på uddannelse, den høje kvalitet i arbejdet, kreativiteten og den gode måde, IBIS møder partnerne på, der tiltrak mig. Børneradioen, som IBIS har været med til at opbygge, gjorde specielt et stærkt indtryk på mig, siger hun.

I dag er Mette Müller ikke længere partipolitisk aktiv. Det var bl.a. VK-regeringens nedskæringer på u-landsområdet, der fik hende til at droppe partipolitik. De sidste 4 år har hun brugt sin fritid på arbejdet i IBIS-styrelsen.

Med Mette Müller har IBIS fået en positiv, solid og dynamisk kraft ved roret, hedder det.

Yderligere oplysninger hos Mette Müller tlf: 27 14 09 20 og Vagn Berthelsen, IBIS, generalsekretær, tlf: 35 20 05 27, mobil: 24 40 86 40