IBIS mindre i Latinamerika, mere i Afrika

Redaktionen

IBIS skærer ned på antallet af landekontorer i Latinamerika. De sparede midler skal i stedet gå til Afrika.

Efter i mange år at have været stærkt til stede med landekontorer i tre mellemamerikanske og tre sydamerikanske lande, har IBIS’ styrelse besluttet at lukke landekontorer og udfase store dele af det nationale udviklingsarbejde i Honduras, Ecuador og Peru over de næste to år.

– Vi har valgt netop de tre lande i Latinamerika, fordi velstanden i landene over de seneste år er steget til et niveau, hvor landene selv har ressourcer til at løse problemerne med ulighed og marginalisering af den oprindelige befolkning, hvis den politiske vilje kan skabes, siger generalsekretær i IBIS, Vagn Berthelsen.

IBIS udfaser vi direkte projektstøtte, og udvikler i stedet et regionalt program, der mere målrettet støtter den politiske kamp for lige adgang til uddannelse, indflydelse og ressourcer for den oprindelige befolkning i regionen.

– Det vil gøre IBIS i stand til at sætte latinamerikanske problemstillinger langt stærkere på dagsordenen herhjemme, og samtidig sikre os en større økonomisk fleksibilitet, forklarer Vagn Berthelsen.

MERE FOKUS PÅ AFRIKA

I økonomiske termer vil omlægningen betyde færre administrationsomkostninger og færre projektmidler for IBIS i Latinamerika.

De midler vil IBIS bruge på at styrke den igangværende opbygning af foreningens udviklingsarbejde i Vestafrika, hvor behovene for direkte støtte er meget store som følge af nyligt afsluttede borgerkrige, svage stater og udbredt fattigdom.

Læs mere: www.ibis.dk