Ibis i internationalt nødhjælpssamarbejde i Indonesien

Redaktionen

Udviklingsorganisationen Ibis er gået ind i nødhjælpsarbejdet efter jordskælvet i Indonesien i samarbejde med 5 andre store og mellemstore europæiske organisationer, fremgår det af en pressemelding.

Ibis er med i nødhjælpsarbejdet i kraft af sin deltagelse i Alliance 2015 – en sammenslutning af store og mellemstore europæiske nødhjælps- og udviklingsorganisationer.

De 6 organisationer er: Hivos (Holland), Concern (Irland), Deutsche Welthunger Hilfe (Tyskland), Cesvi (Italien), PIN (Tjekkiet) og Ibis (Danmark).

Alliance 2015 blev dannet i 2000 og er aktiv i 84 lande og har flere end 1.500 partnere, en stor viden og kapacitet inden for udviklings- og nødhjælpsarbejde og en samlet omsætning på mere end 277 mio. euro (2004-tal).

– Alliance 2015 giver mulighed for at udnytte den store og forskelligartede kapacitet de 6 organisationer har, siger generalsekretær i Ibis, Vagn Berthelsen og uddyber:

– I det aktuelle tilfælde er det organisationer med erfaring fra Indonesien der trækker. Og vi andre der støtter. Men næste gang er det måske et af de lande, hvor vi arbejder der er ramt, og så er det Ibis, der er den drivende kraft.

– Vi har tidligere arbejdet i gråzonen mellem nødhjælp og udviklingsarbejde, men via samarbejdet i Alliance 2015 har vi mulighed for at gøre det på en helt anden måde, anfører Vagn Berthelsen.

Efter jordskælvet i Indonesien er Ibis i tæt samarbejde med den hollandske organisation Hivos om en konkret indsats. De indsamlede penge går til at støtte mere end 20 landsbyer og sikre fødevareforsyning, drikkevand, tæpper, tøj, telte, madrasser, transport samt medicin og hygiejne artikler.

Hivos har mange års erfaring med udviklingsarbejde i Indonesien og har hurtigt stillet et nødhjælpsarbejde på benene. De mange års erfaring og tætte samarbejde med indonesiske organisationer, betyder at nødhjælpsarbejdet sker i samarbejde med lokale organisationer som f. eks. bondeorganisationen LESMAN, der har et tæt netværk til landsbyer i området.

Man kan støtte indsamlingen til ofrene for jordskælvet i Indonesien på: www.ibis.dk

Yderligere oplysninger: Generalsekretær Vagn Berthelsen, 24 40 86 40

Yderligere oplysninger om Alliance 2015: www.alliance2015.org