EU godkender Ibis uddannelsesprogram i Sierra Leone

Redaktionen

EU har godkendt en ansøgning fra Ibis i Vestafrika om penge til et helt nyt projekt i Sierra Leone. Projektet skal gøre det nemmere for børn at komme i skole og få en kvalificeret undervisning i det tidligere borgerkrigsramte land, skriver Charles Mawusi hjem i en rapport til den danske NGOs website.

Uddannelsesprogrammet i Sierra Leone bliver første Ibis-aktivitet i det ludfattige land. Målet er at give flere børn en kvalificeret skolegang i en kritisk overgangsfase. Det skal bl.a. ske ved at uddanne flere lærere og forbedre skolernes kapacitet, resultater og ledelse.

Det er nu 3 år siden, at der blev sat et punktum for en 11 år lang borgerkrig i Sierra Leone. En krig mellem regeringshæren og oprørerne i RUF, som har kostet titusinder af døde, mens mere end 2 millioner er flygtet fra deres hjem. Mange lever i dag fortsat som flygtninge i nabolandene.

Siden fredsslutningen i 2002 har FNs fredsbevarende styrke stået for demobilisering og afvæbning af såvel RUF som regeringssstyrkerne.

I maj 2002 blev der holdt landsdækkende valg. Siden har Sierra Leones regering langsomt arbejdet på at genvinde autoriteten i det krigshærgede land.

Læs mere på www.ibis.dk