Snart frist for at søge Danidas oplysningspenge for 2008

Redaktionen

Tidsfristen for indsendelse af ansøgninger til midler fra Danidas Oplysningsbevilling i 2008 nærmer sig.

Oplysningsbevillingen yder støtte til oplysningsprojekter, TV-projekter og rejsestipendier. Bevillingen kan søges af organisationer, institutioner, privatpersoner, skoler og medievirksomheder m.v.

Hovedformålet med Oplysningsbevillingen er at oplyse danskerne om økonomiske, sociale, miljømæssige og kulturelle forhold i udviklingslandene samt om Danmarks samarbejde med udviklingslandene og dansk u-landsbistand.

Der er 2 ansøgningsrunder årligt for oplysningsprojekter og rejsestipendier og 3 ansøgningsrunder for u-lands-TVpuljen.

Ansøgningsfrist for 1. ansøgningsrunde 2008:

Mandag den 3. september 2007 for projekter og u-lands-TVpuljen

Mandag den 24. september 2007 for rejsestipendier

Oplysningsbevillingen er blevet stærkt beskåret af udviklingsminister Ulla Tørnæs (V), der i stedet bl.a. har anvendt pengene til sit omstridte – og i dag i offentligheden øjensynligt totalt begravede – projekt, hvor kendte mennesker drog ud for at vælge u-landsprojekter, fordi de var kendte.

Meningen var ellers angiveligt at skabe øget (positiv) omtale af u-landshjælpen. Men end ikke i Danidas egen årsberetning for 2006, som udkom her i juni, er kendis-projektet omtalt med et eneste ord. Skønt det blev søsat i november sidste år.

Tiltaget har kostet 18-19 mio. kr., heraf ca. 6 mio. kr. til et dansk konsulentfirma.

Yderligere oplysninger på www.oplysningsbevillingen.dk eller hos Udenrigsministeriets Kommunikationsenhed på telefon 33 92 08 58 eller 33 92 17 74