Danida indbyder til dialog-cafeer om vor fremtidige udviklingspolitik

Forfatter billede

Udviklingscaféer – Tag del i dialogen om fremtidens udviklingspolitik

Verden har forandret sig, siden strategien “Partnerskab 2000” blev vedtaget som ramme for dansk samarbejde med landene i Den 3. Verden. Nye udfordringer er kommet til, og indsatsen for at bekæmpe fattigdom skal hele tiden udvikles.

VK-regeringen har derfor besluttet at udarbejde en ny strategi for dansk udviklingssamarbejde i tæt dialog med en bred kreds af aktører uden for Danidas vægge, fremgår det af en pressemelding fra udenrigsministeriet fredag.

Som led i denne dialog inviterer Udenrigsmini-steriet/Danida til 4 udviklingscaféer i efteråret 2009. Idéen med caféerne er at skabe en uformel ramme, hvor så mange som muligt kan komme til orde.

Programmet er lagt til rette, så der først præsenteres korte oplæg om de vigtigste udviklingstendenser. Dernæst bruges det meste af det i alt 2 timers program på at inddrage cafégæsterne i dialog om, hvad udfordringerne betyder for den fremtidige prioritering af det danske bidrag til fattigdomsbekæmpelse i en verden i forandring.

Udviklingscaféernes formål er at levere input til strategien. Synspunkter og forslag noteres ned undervejs, så caféarrangementerne munder ud i et idékatalog, der kan inspirere og kvalificere udarbejdelsen af den nye strategi.

Udkast til ny strategi sendes i offentlig høring i begyndelen af 2010 og give afsæt for debatmøder landet over.

Arrangementerne er åbne for alle interesserede. Program, baggrundsmateriale og debat om cafeernes temaer offentliggøres løbende på Udenrigsministeriets hjemmeside www.um.dk

Her er det muligt at holde sig orienteret og tage del i debatten. Program for de enkelte caféer vil blive annonceret ca. en uge før caféen holdes. Se også u-landsnyts kalender under dato 06.10.09 for det første cafemøde.