Zimbabwe valgt som indsamlingsmål for Operation Dagsværk i 2009

Redaktionen

På trods af et ustabilt Zimbabwe skal danske elever i 2009 støtte unge, som arbejder for demokrati i det økonomisk stærkt underdrejede afrikanske land, skriver Operation Dagsværk i en pressemelding mandag.

Over 100 elever var i weekenden samlet i Nyborg for at vælge næste års Operation Dagsværk-projekt. Og der var spænding til det sidste, da der skulle stemmes søndag eftermiddag.

Mellemfolkeligt Samvirkes projekt “Breaking the Culture of Silence” vandt foran IBIS, Folkekirkens Nødhjælp, Ungdommens Røde Kors, Plan-Danmark og Dansk Flygtningehjælp.

“Breaking the Culture of Silence” er et uddannelsesprojekt hvor 3.000 unge gennem øget selvværd og indsigt i eget liv tør bryde med autoritetstro, handle aktivt og i sidste ende få indflydelse på Zimbabwes udvikling.

Årets vinder er glad:

– Det har været en fantastisk weekend, hvor eleverne har diskuteret projektforslag i døgndrift for at hjælpe andre unge i verden, som ikke har de samme privilegier. Det er meget overvældende at opleve så mange engagerede unge, som må siges at være cremen af dansk ungdom, siger Lasse Jensen fra Mellemfolkeligt Samvirke.

Lasse Jensen fortsætter: – Den ånd er Mellemfolkeligt Samvirke stolte over at få lov til at være med til at overføre til de unge i Zimbabwe, så de selv kan ændre deres samfund, og hjælpe Zimbabwe på vej igen.

– Zimbabwes leder (Robert Mugabe, red.) har spillet fallit, og den udvikling skal ungdommen vende. Og det skal være nu inden landet køres helt i sænk.

Nu skal de unge dagsværkere i gang med at lave uddannelsesmaterialer og oplysningskampagne, der skal sætte fokus på unge og demokrati i det misrøgtede land i det sydlige Afrika.

Operation Dagværk 2008 fandt sted den 5. november og indbragte 7,5 mio. kr. De skal gå til at bistå et projekt i det barske ørkenland, Niger, i Vestafrikas Sahelbælte.

I Niger er det kun 15 procent af befolkningen, der kan læse og skrive. Projektet har fokus på at give nomadebørn og piger mulighed for også at komme i skole – grupper der ellers let bliver overset i det nigerske samfund.

Yderligere oplysninger hos kampagneleder Mikkel Iversen på 29 84 82 42

Operation Dagsværk er elevernes oplysnings- og solidaritetsorganisation, som laver oplysningskampagner og arbejder penge ind til fordel for verdens fattige og undertrykte børn og unge. Se også www.od.dk