Tørnæs vil lukke for ny bistand til Bhutan og Vietnam om 4-5 år

Redaktionen

Udviklingsminister Ulla Tørnæs (V) lægger op til at lukke helt ned for ny dansk bistand til Bhutan i Himalaya og Vietnam i Sydøstasien fra henholdsvis 2012 og 2011.

Det fremgik af en tale, hun holdt ved lanceringen af VK-regeringens nye Asien-strategi fredag. Hun sagde bl.a.:

– I de kommende år vil bistanden til Asien fortsat være koncentreret på de 4 programsamarbejdslande – Bangladesh, Bhutan, Nepal og Vietnam – samt Afghanistan.

– I takt med at Vietnam og Bhutan i højere grad kan klare udviklingsudfordringer med egne ressourcer vil det traditionelle programsamarbejde blive gradvist afviklet. Helt præcist lægger vi op til, at de sidste tilsagn til Vietnam og Bhutan vil blive givet i 2011 og 2012.

– Vi skal så herefter vurdere om nye programsamarbejdslande skal vælges, eller om bistanden til asiatiske lande skal tilrettelægges mere fleksibelt, lød det fra Tørnæs.

Netop Bhutan og Vietnam står som nogle af de programsamarbejdslade, hvor dansk bistand har vist de mest solide resultater.

Kilde: www.um.dk

Læs også telegrammerne “Ambassadør: Vietnam er et mønsterland for dansk bistand”, dato 21.06.06, og “Venstre har Vietnam på kornet”, dato 09.05.06, begge under Dansk bistand. Man kan også taste ordene “Bhutan” eller Vietnam” i søgefunktionen i “Arkiv”-rubrikken i menuen til venstre, så kommer alle artikler om landene frem.