UNICEF sender en million kroner til børn i Pakistan

Redaktionen

UNICEF Danmark sender en million kroner til børn i Pakistan, skriver organisationen i en pressemeddelelse i dag.

Situationen i det nordvestlige Pakistan har udviklet sig til en regulær flygtningekatastrofe. Op mod 2,4 millioner mennesker er drevet på flugt fra de voldsomme kampe mellem regeringsstyrker og militære grupper inden for Taliban, og situationen for de mange flygtninge er nu så alvorlig, at UNICEF Danmark i dag har overført en million kroner til nødhjælpsarbejdet i Pakistan.

”UNICEF Danmark er i gang med at samle penge ind til at hjælpe de nødlidende børn i Pakistan, men behovet for nødhjælp er så stort og påtrængende, at vi har besluttet at sende en million kroner med det samme. Vi håber nu, at danskerne vil støtte op om vores indsamling, så børnene i Pakistan kan få den hjælp, de så desperat har brug for,” udtaler UNICEF Danmarks generalsekretær Steen M. Andersen.

Flygtningestrømmen er nu så voldsom, at der er tale om det højeste antal fordrevne i Pakistans 62-årige historie. Hver dag ankommer mange nye fortvivlede familier til en af de 23 hastigt etablerede lejre for internt fordrevne. UNICEF skønner, at cirka 65 procent af de fordrevne er børn.

UNICEFs hjælpearbejde i Pakistan

I det nordvestlige Pakistan arbejder UNICEF sammen med en række partnere i en FN-koordineret indsats for at sikre, at de flygtede børn har adgang til rent drikkevand, ordentlige sanitære forhold, vaccinationer, undervisning og beskyttelse mod misbrug og udnyttelse. UNICEF har blandt andet installeret latriner og vandtanke, etableret midlertidige teltskoler samt uddelt vandrensningsudstyr til familier i lejre for internt fordrevne.