Danmark øger bistand til Pakistan

Redaktionen

Udviklingsministeren har besluttet at yde et yderligere bidrag på 10 mio. kr. i humanitær hjælp til de mange internt fordrevne i Pakistan. Bevillingen vil blive kanaliseret gennem FN-organisationer og/eller danske NGOer. Det skriver Udenrigsministeret i en pressemeddelelse d. 8. juni 2009.

Den humanitære situation i det nordvestlige Pakistan er blevet kraftigt forværret i takt med, at kampene mellem Taliban og regeringshæren er eskaleret, og befolkningen har benyttet sig af den delvise ophævelse af undtagelsestilstanden til at flygte fra Swat distriktet til mere sikre områder. De seneste rapporter fra lokale pakistanske myndigheder anslår, at ca. 2,4 millioner mennesker er blevet registreret som fordrevne siden 2. maj. Mange fordrevne søger til de store byer, hvor de indkvarteres hos familie eller bekendte, eller blot hos generøse medborgere, men flere og flere får brug for egentlig nødhjælp. Ca. 300.000 bor i lejre.

I lyset af den forværrede humanitære situation i det nordvestlige Pakistan gav Danmark allerede den 11. maj 5 mio. kr. til UNHCRs arbejde i området. Dermed var Danmark en af de første donorer, der bidrog til det internationale hjælpearbejde.

Udviklingsminister Ulla Tørnæs udtaler:

”Vi har fulgt situationen i Pakistan med stigende bekymring. Over to millioner mennesker er drevet på flugt på bare en måned. Så mange – så hurtigt – ser vi ikke ofte. Det skaber meget stort behov for nødhjælp – op mod 450 mio. USD i alt. Fra dansk side følger vi derfor det tidligere bidrag på 5 mio. kr. op med yderligere 10 mio. kr., som vil blive kanaliseret gennem danske humanitære og/eller FN organisationer. Det er glædeligt at se den pakistanske befolknings vilje til at hjælpe i denne vanskelige situation.”

Kilde: Udenrigsministeriet