Nu kan du snart opleve Filippinerne i Brøndsalen på Frederiksberg

Forfatter billede

Fagbevægelsens organisation for bistand til Den 3. Verden, Ulandssekretariatet, slår lørdag den 27. februar dørene op for kunstudstilling-en “Crossover – samtidskunst fra Filippinerne” i Brøndsalen ved Frederiksberg Have i København.

Udstillingen byder på spændende, stærke og vedkommende værker fra regionen, hedder det i en pressemelding torsdag.

– Vi vil gerne fokusere på den kreativitet, energi og vilje, der er i Filippinerne i stedet for at fokusere på problemerne, fortæller Ulandssekretariatets leder, Mads Bugge Madsen.

Verden er ved at få øjnene op for filippinsk kunst, som er mere moderne og eksperimenterende, end man måske ville forvente.

De unge filippinske kunstnere i udstil-lingen er på forkant med de moderne teknikker og søger bevidst et udtryk, som er nutidigt, overraskende, og som kan bruges til at skabe dialog med samfundet omkring dem.

Deres kunst beskæf-tiger sig med emner som emigration, globalisering, korruption samt presset mod de traditionelle kulturværdier – alle emner som fylder meget i samfundsdebatten i Filippinerne.

En fotoudstilling af den kvindelige, filippinske fotograf Nana Buxani er også en del af udstillingen. Fotoudstillingen viser unge filippinere fra forskellige miljøer, mens de arbejder og lever.

Nana Buxanis værker kredser hovedsageligt om sociale emner, og hun har tidligere arbejdet sammen med ILO og TIME magazine.

Praktiske oplysninger:

Brøndsalen, 
Frederiksberg Runddel 1 
2000 Frederiksberg 
(ved indgangen til Frederiksberg Have fra Pile Allé / Frederiksberg Allé) 

27. februar – 7. marts 2010

Udstillingen er åben for alle mandag til søndag kl. 10 – 17
Gratis adgang

Man kan læse mere om kampagnen og udstillingen på www.ulandssekretariatet.dk
Man kan se billeder på http://www.ulandssekretariatet.dk/node/1232

Yderligere oplysninger hos informationsmedarbejder Maria Livbjerg på tlf. 61 30 04 64 og e-mail [email protected]