Nye Danida-folk skal lukke og slukke i Indien

Redaktionen

Danida søger nu folk til at lukke og slukke i Indien. Det sker efter at afviklingen af bistanden til kæmpelandet er fremskyndet, hvorefter den danske projekt- og programstøtte allerede skal være lukket ned inden udgangen af 2005.

Derfor søger Danida nu en koordinator til sundhedsprojekter i Indien. Vel at mærke en koordinator, der skal kunne langtidsplanlægge, men samtidig ikke kan få sin 2-årige kontrakt forlænget, og som blandt sine opgaver “skal forestå en samlet dokumentation for Danidas sundhedsaktiviteter i Indien igennem mere end 30 år”.

Annonceopslaget fredag 19. marts lyder som følger:

Arbejdsopgaver
Til placering på den danske ambassade i New Delhi søger Udenrigsministeriet en projektkoordinator til at stå for samordningen af dansk-støttede sundhedsaktiviteter i Indien i forbindelse med udfasningen af den danske støtte.

Danmark har ydet støtte til den indiske sundhedssektor siden 1970erne. Mange programmer er blevet afsluttet inden for de seneste år. For nærværende støtter Danida den primære sundhedstjeneste i delstaterne Madhya Pradesh og Chhattisgarh, og det nationale sundhedsprogram for bekæmpelse af tuberkulose, dog med primær fokus på delstaten Orissa.

Som led i støtten indgår der ved de enkelte projekter udsendte og lokale rådgivere på langtids- henholdsvis korttidsbasis. Det dansk-indiske udviklingssamarbejde finder sted inden for rammerne af en udfasningsplan, hvor alle aktiviteter skal være afsluttede senest ved udgangen af år 2005.

På vegne af den danske ambassade i New Delhi skal koordinatoren stå for den overordnede samordning, monitorering (overvågelse) og gennemførelse af den danske bistand til sundhedssektoren, herunder koordinering mellem de forskellige projekter, hvor der fokuseres på bæredygtighed under udfasningsscenariet, effektiv fattigdomsreduktion og kønsaspektet.

Ambassadens sundhedssektion består for nærværende tillige af en lokalt ansat seniorrådgiver.

De vigtigste ansvarsområder omfatter bl.a.
Opgaver som ambassadens repræsentant vedrørende sundhedsrelaterede spørgsmål over for de lokale myndigheder, øvrige multi- og bilaterale donorer, private organisationer og NGOer.
Overordnet koordinering af projekterne og den samlede Danida-støttede sundhedsportefølje med hensyn til det udviklingsfaglige indhold; herunder operationel forskning og erfaringsudveksling. Deltagelse i projekternes styringskomiteer.
Varetagelse af kommunikation mellem ambassaden og Udenrigsministeriet om sundhedsfaglige og udviklingspolitiske spørgsmål.
Forestå samlet dokumentation for Danidas sundhedsaktiviteter i Indien igennem mere end 30 år.

Kvalifikationer
Ansøgere skal have relevant akademisk uddannelse, f.eks. inden for medicin og sundhed; arbejdserfaring med projekt- og programledelse i udviklingslande, gerne fra Indien. Solidt kendskab til Danidas procedurer og politikker.

Evne til at samarbejde og herunder indgå i ambassadens arbejdsgange; grundigt kendskab til skriftligt og mundtligt engelsk; modenhed, kommunikationsevner og evne til at udvikle nære samarbejdsrelationer til personer med forskellig social, kulturel og økonomisk baggrund og ofte i forbindelse med tunge bureaukratiske strukturer og procedurer; stillingen kræver overblik, beslutningsevne, evne til at prioritere og langtidsplanlægge og til at kunne fremlægge en sag.

Tjenestested: Ambassaden i New Delhi med hyppige rejser i landet. Tiltrædelse 1. juni 2004

Ansættelsesvilkår
Ansættelse sker for en periode af 2 år uden mulighed for forlængelse. Løn i henhold til gældende overenskomst mellem Staten og vedkommende faglige organisation. Hertil kommer et udetillæg fastsat efter leveomkostningerne på stedet. Der stilles en møbleret bolig til rådighed.

Ansøgningsfrist: 5. april 2004 kl. 12.00
Stillingsreference: 3.Y.25/2004

Ansøgning mrk. j.nr. 3.Y.25/2004 bilagt cv, kopi af eksamensbeviser og evt. anbefalinger bedes indsendt inden den 5. april 2004 til Udenrigsministeriet, Personalekontoret, Asiatisk Plads 2, 1448 Kbn K

Udenrigsministeriets mission er at arbejde for Danmarks interesser og værdier i forhold til omverdenen på en måde, der fremmer danskernes frihed, tryghed og velstand samt en mere fredelig og retfærdig verden med udvikling og økonomisk vækst for alle.

I Udenrigsministeriets vision indgår, at

Vi skal være bredt respekteret som en kompetent, effektiv, udadvendt og serviceorienteret virksomhed, og at
Vi skal være en attraktiv og ideskabende arbejdsplads, der sikrer stor medarbejdertilfredshed og målrettet kompetenceudvikling.
Vi har som fælles værdier, at vi som enkeltpersoner og organisation arbejder på grundlag af musikalitet, åbenhed, professionalisme, handlekraft og arbejdsglæde.