Danida: 145 mio. i humanitær bistand

Redaktionen

Danida har afsat i alt 145 mio. kr. til danske NGOers humanitære indsatser i lande ramt af langvarig krise, skriver udenrigsministeriet i en pressemeddelelse mandag

Støtten vil gå til indsatser i Afghanistan, Afrikas Horn, Burma, DR Congo, Gaza/Vestbredden, Sri Lanka, Sudan, Uganda og Zimbabwe. Fokus er på at fremme fødevaresikkerhed, beskyttelse af civile og deres rettigheder, levering af basale sociale ydelser, minerydning samt katastrofeforebyggelse.

Udviklingsminister Ulla Tørnæs (V) siger:

– Udviklingen i en række af verdens langvarige kriser går desværre i den forkerte retning og civilbefolkningen er i stigende grad mål for de stridende parters angreb. Det gælder Somalia, hvor store dele af landet er fanget i voldeligt anarki. I DR Congo udsættes befolkningen vedvarende for voldelige overgreb. Det samme gælder Darfur.

– Og Zimbabwe er ramt af en humanitær krise af uhørte dimensioner på grund af den tidligere regerings katastrofale ledelse. På Afrikas Horn sulter millioner af mennesker som følge af tørke og fejlslagen høst.

– En af konsekvenserne er, at mennesker i stort antal bliver tvunget til at forlade deres hjem for at søge beskyttelse. Mange mister deres livsgrundlag og bliver afhængige af nødhjælp. Det er disse mennesker, som Danmark med denne bevilling ønsker at hjælpe, anfører hun.

De danske NGOers indsatser vil blive suppleret af bidrag til relevante FN-organisationer og til akutte indsatser.