Maleri af landsholdet tilbage hos UNICEF

Redaktionen

UNICEF i Danmark snydt for auktionsbeløb på 700.000 kroner til hjælpearbejdet for verdens udsatte børn.

Kunstmaleren Jeppe Eisner donerede i 2002 sit maleri af det danske VM landshold med titlen “Holdarbejde” til UNICEFs arbejde for børn i krig. Det 2,5 x 1,75 meter store maleri blev bortauktioneret den 28. december i Årets Sportsrevy på DR1, skriver UNICEF Danmark i en pressemeddelelse mandag.

Der var stor glæde, da maleriet efter en længerevarende auktion gik for sidste bud på 700.000 kroner til en køber i Skanderborg. I dagene efter auktionen forsøgte UNICEF gentagne gange forgæves at kontakte køberen, hvorefter politiet i Skanderborg blev inddraget.

Det viste sig efter en nærmere undersøgelse, at det afgivne bud ikke var reelt og køberen ikke havde tænkt sig at betale. Den 8. april 2003 blev manden ved Retten i Skanderborg dømt til at betale hele beløbet på 700.000 kroner til UNICEF samt sagens omkostninger.

Da beløbet stadig ikke blev betalt inden for den fastsatte tidsramme, blev pengene søgt inddraget gennem Fogedretten. Da den dømte imidlertid efterfølgende er blevet erklæret insolvent, må pengene foreløbig anses for tabt.

Maleriet er nu tilbage hos UNICEF komitéen i København.

– Det er meget trist, at børnene nu ikke får gavn af denne fornemme gave på grund af en enkelt persons bedrageri. Uanset om det pågældende bud blev afgivet af ond vilje eller som en ualmindelig grov spøg, siger generalsekretær i UNICEF Danmark, Steen Andersen.

Indtægten fra salget af Jeppe Eisners sports-maleri skulle være gået til UNICEFs arbejde for krigsramte børn. UNICEF bruger sporten aktivt i sit hjælpearbejde for børn, der er blevet ofre for krige rundt om i verden.
Sporten bruges først og fremmest til traumebehandling og som et væsentligt element i arbejdet med at bygge broer mellem de stridende parters yngste generationer.

– Leg og sport giver børn, der har været udsat for krig og kaos, mulighed for at genfinde hverdagen og dermed den tilværelse, de havde, før de blev ofre for krigshandlingerne. Gennem sporten oplever de en tryghed, siger kunstneren Jeppe Eisner. Kunstneren taler på baggrund af de erfaringer, som han høstede på en rejse i det krigsramte Uganda.

For yderligere information kontakt pressechef Karin Aaen i UNICEF Danmark på tlf. 35 27 38 00 eller mobil 25 39 60 99