Snart premiere på teaterstykke om Afrika

Redaktionen

Bådteatret i København har onsdag den 28. april premiere på teaterstykket “Afrikas Stjerne”, som spilles frem til den 25. maj.

Afrikas Stjerne er et u-landsspil om den afrikanske kakaodrøm og Vestens næstekærlige u-landshjælp til Den 3. Verden. Om Tarzan (Disney) i junglen og Tintin (Hergé) i Congo. Om de rigtige vilde!

Stykkets titel refererer til et kendt brætspil “Afrikas Stjerne”, hvor det gælder om at finde og opsamle Afrikas diamanter og komme sikkert i mål med fangsten. Man kaster terninger for derefter at tage det næste ryk på brættet for på samme tid at kortlægge og trænge dybere ind i Afrikas hjerte.

Forestillingen vil have den samme vandring ind i menneskets mørkeste afkroge i hjertet.

Afrikas Stjerne er forestillingen om fordommene om det uudforskede og fortrængte kontinent, som fødte verdens første menneske for derefter at blive efterladt med alverdens kønssygdomme.

Stanley leder stadig efter Livingstone og Onkel Tom bor i Ghana. Men hvorfor står der 30 danske sneplove i Uganda og en sulten afrikaner på din PBS ordning?

Instruktøren Tue Biering har iscenesat Afrikas Stjerne, som er skrevet i samarbejde med dramatikeren Christian Lollike og dramaturgen Louise W. Hassing.

Skuespillerne Thomas Corneliussen og Mads Wille står på scenen i denne rablende vanvittige forestilling, som det udtrykkes i foromtalen.

se mere på www.baadteatret.dk