3 mio. kr. til katastrofehjælp i Pakistan fra Danida via Folkekirkens Nødhjælp

Forfatter billede

Folkekirkens Nødhjælp støtter hjælpearbejdet i det katastroferamte Pakistan med yderligere 3 millioner kroner via en særbevilling fra Danida, fremgår det af en pressemelding fra organisationen fredag.

Oversvømmelserne i Pakistan breder sig, og behovet for hjælp stiger. Folkekirkens Nødhjælps lokale partner Church World Service arbejder i døgndrift for at hjælpe de overlevende med mad, husly og basale sundhedsydelser.

I mandags blev nødhjælpsarbejdet støttet med 750.000 kroner.

– Vi er glade for den ekstra støtte fra Danida. Vi vil sørge for, at pengene kommer hurtigt af sted til vores partner, som arbejder i de berørte områ-der, siger generalsekretær i Folkekirkens Nødhjælp, Henrik Stubkjær.

Han fortæller, at Nødhjælpen har fået tilkendegivelser om støtte fra EU-Kommissionens Humanitære Kontor (ECHO), så hjælpen kan blive mere end fordoblet i løbet af nogle dage. Dertil skal lægges de penge, som private danskere allerede er begyndt at bidrage med.

Folkekirkens Nødhjælp hjælper ofrene for de værste oversvømmelser i 80 år i et distrikt i den sydvestlige provins Balochistan og i 3 distrikter i den nordvestlige provins Khyber Pakhtoonkhwa – tidligere kendt som North West Frontier Province.

Hjælpen vil være med til at finansiere mad til 5.000 familier i 2 måneder, derudover hjælpes 2.500 familier med telte, presenninger, sæbe mm. Samtidig vil 3 mobile sundhedsklinikker sørge for forebyggende sundhedsydelser for 2.500 familier.

I de ramte områder er der stor risiko for vandbårne sygdomme som kolera og tyfus. Sundhedsarbejderne på de mobile sundhedsklinikker hjælper med at forebygge og kurere diare, hudinfektioner og infektioner i luftvejene.

Klinikker og hospitaler er skyllet væk, og folkene bag har derfor bedt om hjælp. Church World Service’s sundhedsteam i Mansehra har allerede behandlet flere hundrede patienter, hvoraf 80 procent er kvinder og børn

– Det største behov er mad og dernæst husly. Husene er fuldstændig ødelagte. Flodvand ligger i husene og udgør en stor sundhedsfare, siger nødhjælpsarbejder i Church World Service Saleem Dominic, som bistår befolkningen i Balochistan provinsen.

De uddelte fødevarepakker indeholder følgende, som rækker til 14 dage for en familie på 6:

20 kg. Hvedemel
20 kg. Ris
2.5 kg. Olie
2 kg. Linser
2 kg. Sukker
200 gram the
800 gram salt

Dermed sikres, at de internationale standarder – 2.100 kalorier pr. person om dagen – overholdes.

Folkekirkens Nødhjælp koordinerer sin indsats i Pakistan igennem ACT Alliancen, som er et samarbejde mellem 100 protestantiske hjælpe-organisationer verden over. ACT Alliancen vil i løbet af denne uge udsende en global nødhjælpsappel.

Yderligere oplysninger hos:
Generalsekretær Henrik Stubkjær, tlf. 29 70 06 00
Kristian Pedersen, Nødhjælpsrådgiver, tlf. 29 70 06 28
Pressekoordinator: Malene Haakansson, tlf. 29 69 91 25