Danskere i front for Pakistan-hjælp

Forfatter billede

5 eksperter fra Dansk Flygtningehjælp tager nu til Pakistan for at være med til at fordele nødhjælp og planlægge, hvordan hjælpen skal udføres, skriver DR online fredag.

Danida har givet en million kroner til organisationen, hvis eksperter skal hjælpe det FN-system, som koordinerer den akutte hjælpeindsats til de omkring 14 millioner pakistanere, der er ramt af oversvømmelser.

– Der er først og fremmest brug for, at indsatsen bliver koordineret samt rent drikkevand, fødevarer og husly, siger Ann Mary Olsen, som er chef i Dansk Flygtningehjælps Internationale afdeling.

– Det bedste vi kan gøre i den helt skutte situation her, er at udsende folk, der er eksperter i at arbejde i de her store katastrofesystemer.

Eksperterne skal bl.a. sørge for, at den, nødhjælp som bliver fordelt, ikke ender i samme område, mens andre nødlidende må klare sig selv. Og koordinere, hvordan hjælpen skal nå frem.

– Rigtig meget af det vil sikkert være med helikopter eller fly. Veje, broer og huse er simpelt hen skyllet væk. Så det er en større og vanskelig logistikopgave, siger Ann Mary Olsen.