Hjælp Pakistan, mens du spiser

Forfatter billede

En gruppe frivillige har etableret netværket Support Pakistan og er gået aktivt ind i kampen for at hjælpe ofrene for oversvømmelserne i Pakistan.

Første arrangement er en velgørenhedsmiddag i Taastrup på Københavns vestegn søndag den 5.september, hvor man støtter ofrene i Pakistan ved at betale 150 kr. for en middag, skriver Folkekirkens Nødhjælp i en pressemelding torsdag.

Middagseventen får støtte af borgmesteren i Høje-Taastrup Kommune, Michael Ziegler (C):

– Jeg behøvede ingen betænkningstid, da jeg blev spurgt, om jeg ville støtte arrangementet. Det er meget positivt, at disse unge ildsjæle tager teten og hjælper de nødlidende i Pakistan. Jeg håber, at rigtigt mange af kommunens borgere tilmelder sig arrangementet, siger Ziegler, der officielt skal åbne velgørenhedsaftenen i Taastrup.

Talsmanden for Support Pakistan, Tanwir Ahmad, håber på stort ryk ind:

– Jeg vil opfordre alle til at deltage i middagen, som gerne vil hjælpe ofrene i Pakistan og samtidig blive klogere på, hvordan ofrene bliver hjulpet.

– Vi begynder i Høje-Taastrup, men denne middagsevent vil vi gerne udbrede til hele landet, siger Ahmad.

Nødhjælpen virker

Tanwir Ahmad er netop kommet hjem fra Pakistan, hvor han har været vidne til både oversvømmelserne og nødhjælpsarbejdet. Han siger, at nødhjælpen når frem til ofrene, men at der er brug for mere hjælp.

– Alle, der deltager i middagen, bidrager til, at rigtigt mange nødlidende pakistanere får tag over hovedet. Vi kan ikke gøre noget for dem, som er omkommet, men vi har en humanitær forpligtelse over for de overlevende, slutter Tanwir Ahmad.

Support Pakistan er et netværk bestående af frivillige med primært pakistansk baggrund. De midler, som Support Pakistan, får indsamlet, bliver fordelt via netværkets samarbejdspartnere Red Barnet, Folkekirkens Nødhjælp og Ingeniører Uden Grænser.

– Vi er glade for samarbejdet med Support Pakistan. Middagseventen er en rigtig god ide, som vi håber vil gentage sig i mange andre byer til gavn for de mange, der har mistet alt i Pakistan, siger generealsekretær i Folkekirkens Nødhjælp Henrik Stubkjær.

Praktiske oplysninger

Middagen finder sted i festlokalerne
Taj Mahal
Rugkærgårdsvej 60 i Taastrup
søndag den 5.september kl. 18.30.
Pris: 150 kr.

Borgmester Michael Ziegler åbner arrangementet, og der serveres mad ca. kl. 20.

Man kan læse mere om tilmelding på www.supportpakistan.dk

Man kan læse Tanwir Ahmad øjenvidneberetning fra opholdet i Pakistan på
http://www.noedhjaelp.dk/her_arbejder_vi/asien/oevrige_lande/glimt_fra_katastrofen_i_foerste_parkt

Yderligere oplysninger hos:
Tanwir Ahmad, talsmand for Support Pakistan:
mobil 2147 4661