Skolelever samler over 100.000 kroner ind til ofrene i Pakistan

Forfatter billede

Af Toke Nyborg, kommunikationskoordinator i Caritas

På vegne af eleverne fra Københavns åbne Gymnasium i Sjælør overrakte Anam Riaz onsdag 106.801 kroner til Caritas humanitære nødhjælpsarbejde i Pakistan.

Sammen med 2 klassekammerater lagde Anam vejen forbi Caritas´ sekretariat i København for personligt at overrække checken til generalsekretær Jann Sjursen i den katolske hjæpeorganisation.

Caritas er både imponeret over og taknemmelig for gymnasieelevernes indsats: – Jeg synes I har rigtig god grund til at væres stolte. I har virkelig været rollemodeller for mange unge, sagde Sjursen, da checken blev overrakt.

17-årige Anam, der selv har pakistanske rødder, tog i sidste uge i samarbejde med ASF-Dansk Folkehjælp initiativ til indsamlingen. Rektor var hurtigt med på idéen og organiserede sammen med Anam og hendes 2 klassekammerater indsamlingen.

Således udstyret med 140 rasle-bøsser begav Anam og eleverne fra Københavns Åbne Gymnasium sig ud på gader og stræder i København sidste fredag.  Og resultatet var overvældende:

– Det har været en rigtig fed oplevelse at være med, og jeg håber, vi kan hjælpe rigtig mange, sagde en stolt Anam og føjede til: – Der er virkelig brug for hjælp i Pakistan, hvor 20 millioner er berørte af den største naturkatastrofe i verden.

De indsamlede pengene går til akut nødhjælp, ligesom Caritas etablerer mobile sundhedsklinikker, hvor ofrene for oversvømmelserne kan behandles for sygdomme som diarré. Særligt hygiejne er i fokus, da vandbårne sygdomme kan forårsage store epidemier.

Caritas netværket har indtil videre delt mad, telte og medicin ud til flere end 55.000, og mere end 350.000 pakistanere er målet for organisationens nødhjælpsindsats.

Siden Caritas-netværket udsendte en fælles appel om hjælp til Pakistan, har Caritas Danmark indsamlet over en halv million kr. til fordel for ofrene for oversvømmelserne i Pakistan.

ASF-Dansk Folkehjælp har ikke selv nødhjælpsaktiviteter i Pakistan, så resultatet af de unges anstrengelser overrækkes ubeskåret til Caritas Danmark.