25 millioner kroner via Nødhjælpen til genopbygning i Pakistan

Forfatter billede

Folkekirkens Nødhjælp runder nu 25 millioner kr. til bl.a. genetablering af sundhedsklinikker og landbrugsproduktion i Pakistan, skriver organisationen i en pressemelding fredag.

– Mange sundhedsklinikker blev ødelagt og sundhedstilstanden er som følge af katastrofen generelt meget dårlig, siger humanitær rådgiver for Folkekirkens Nødhjælp Kristian Pedersen, der har været i Pakistan for at undersøge behovet for hjælp efter de voldsomme oversvømmelser.

Fredag underskriver Folkekirkens Nødhjælp en millionkontrakt med EU’s katastrofekontor ECHO. Pengene skal bruges til at forbedre sundhedstilstanden i det nordlige Pakistan.

Der gøres en ekstraordinær indsats i distrikterne Swat og D.I. Khan, hvor der etableres i alt 10 sundhedsklinikker heraf 4 mobile, der kan komme helt ud til lokalbefolkningen i de yderste landområder.

Danida har bevilget yderligere 5 mio. kr. i støtte til Nødhjælpens katastrofearbejde i Pakistan med særlig vægt på at få genetableret landbrugsproduk-tionen.

Sammen med tidligere Danida-bevillinger og penge fra private personer i Danmark har Folkekirkens Nødhjælp dermed rejst 25 millioner kroner til hjælpearbejdet i Pakistan.

Folkekirkens Nødhjælp hjælper sammen med sine søsterorganisationer i ACT Alliancen 300.000 mennesker. Arbejdet udføres af Folkekirkens Nødhjælps mangeårige samarbejdspartner Church World Service, der har stor erfaring med katastrofearbejde bl.a. efter jordskælvet i 2005.

Yderligere oplysninger hos:
Humanitær rådgiver Kristian Pedersen
mobil 29 70 06 28
Katastrofechef Lisa Henry
mobil 29 61 99 04