Dansk fodboldklub påtænker at gå ind i Afrika – mens en anden trækker sig ud

Forfatter billede

Superliga-klubben AaB kan blive den første europæiske fodboldklub med et akademi i Uganda. Sportsdirektør Lynge Jakobsen og talentkoordinator Jakob Larsen har allerede besøgt det østafrikanske land, der modtager så megen udviklingsbistand fra Danmark, skriver nordjyske.dk onsdag.

– Det kunne være meget interessant at samle Ugandas 30 bedste ungdomsspillere på et akademi, siger Jacob Larsen til nordjyske.

Der er dog nogle organisatoriske udfordringer at tage højde for, før planerne kan føres ud i livet.

– Derfor planlægger vi at tage derned igen i april. Det er utroligt vigtigt, at vi får overbevist deres bedste klubber og deres sportsministerium om, at det er en god idé. Ellers vil planerne være dødsdømte fra starten, lyder det fra Lynge Jakobsen.

Sportsdirektøren forestiller sig, at nogle af spillerne måske kan komme op til Danmark, når de er fyldt 18 år.

Anderledes i hæderkronede Vejle Boldklub, der nu vælger at trække sig ud af et fodboldakademi i Nigerias største by, Lagos, som man har været en del af siden september 2007, skriver sitet bold.dk onsdag.

– Det kræver mange ressourcer og manpower for at få det optimale ud af projektet, som indimellem var en udfordring på mange områder, især på baggrund af de kulturforskelle der naturligt er, siger ordførende direktør Henrik Tønder i en pressemeddelelse.

– Derudover har vi også konstateret nogle uoverensstemmelser i forretningsgangene, som har medvirket til beslutningen. Akademiet har dog givet mange erfaringer med afrikanske fodboldspillere, som kan bruges i fremtiden, anfører 1. divisionsklubbens direktør.