Ny bog fra FAO om fødevarekrisen

Forfatter billede

FNs Fødevare- og Landbrugsorganisation (FAO) udgav mandag en bog om fødevaresikkerhed: “Safeguarding food security in volatile global markets”(Sikring af fødevaresikkerheden i globale markeder med store udsving). Bogen med indeks m.v. markedsføres i april 2011.

Efter kriserne som følge af høje fødevarepriser i 2006-2008 og igen i 2010-11 har FAO bestræbt sig på at styrke sin analyse af udsving i fødevarepriserne – prisvolatilitet.

For at øge bevidstheden om problemer med usikkerhed om fødevareforsyningen har FAO samlet nye ideer i bogen fra eksperter og institutioner med sigte på at befrugte den politiske debat om disse spørgsmål.

“Safeguarding food security in volatile global markets” er en omfattende bog, som giver en frisk tilgang til de mange landbrugs- og fødevarepolitiske politiske udfordringer, verden står over for i lyset af øget usikkerhed omkring fødevarepriserne, hedder det.

Bogen beskæftiger sig med en stribe emner, der er genstand for heftig debat i medierne eller økonomiske tidsskrifter:

Klima og demografiske ændringer, handelspolitik, spekulation på futures-markederne, markedsinterven-tion og ledsagende foranstaltninger, risikostyring og den rolle, som global governance spiller.

“Safeguarding food security in volatile global markets” kan læses og downloades fra http://www.fao.org/economic/est/volatility/vgm/en

Yderligere oplysninger hos:
Statskonsulent Søren Skafte
Ambassaden i Rom
E-mail: [email protected]
Tel. +39 069 77 48 329
Mobil +39 348 446 6921