Nordjyske virksomheder skal gøres mere globale via nyt vækstprogram

Forfatter billede

1.000 nordjyske virksomheder og et samlet budget på godt 112 millioner kroner. Intet under, at GLOBAL bliver et af de største nordjyske vækstprogrammer nogensinde.

Torsdag d. 28. april præsenteres programmet for nordjysk erhvervsliv ved et stort kick-off arrangement i Aalborg Kongres & Kultur Center, skriver udenrigsministeriet på sit website.

Programmets 3 operatører er Væksthus Nordjylland, Aalborg Universitet og Norddanmarks EU-kontor. Og ambitionerne er store – ikke færre end 1.000 virksomheder forventes at få et kompetenceløft via vækstprogrammet, der afvikles i perioden fra 2011 til 2013.

Væksthus Nordjylland og de øvrige operatører forventer stor tilslutning til programmet allerede fra start. Cirka 300 virksomheder forventes at deltage i opstarten den 28. april, der bl.a. får deltagelse af udenrigsminister Lene Espersen (K):

– Danske virksomheders kompetencer og produkter skal i stigende grad afsættes på det globale marked. Vi skal søge derhen, hvor der er vækst, og i mindre grad blot afsætte til de markeder vi plejer. Det gælder også de mange små og mellemstore nordjyske virksomheder, der har lang tradition for at afsætte varer til udlandet, siger Lene Espersen.

Hos Væksthus Nordjylland har projektleder John Kjær høje forventninger til erhvervslivets opbakning:

– Langt de fleste nordjyske virksomheder har klaret sig godt igennem krisen. Og nu har en stor del af dem igen fokus på vækst, og her har mange virksomheder kig på afsætning af produkter og services til udlandet. Det er nu, at mange nordjyske virksomheder kan tage markedsandele på den globale markedsplads, siger John Kjær.

Konkret vil i alt 9 indsatsområder blive præsenteret for de fremmødte, der har mulighed for at tilmelde sig programmet allerede den første dag.

GLOBAL har et samlet budget på godt 112 millioner kr., hvoraf halvdelen finansieres af EU’s strukturfonde, og den resterende halvdel af de medvirkende virksomheder i form af egenfinansiering.

Yderligere oplysninger hos:
Anja Greve Solvang, pressemedarbejder,
Udenrigsministeriet, T: 33 92 17 65
E-mail: [email protected]