Lene Espersen: Bin Ladens død en vigtig symbolsk sejr

Forfatter billede

Udenrigsminister Lene Espersen (K) kalder det en vigtig symbolsk sejr over terrorismen, at Osama Bin Laden søndag blev dræbt efter en kort ildkamp i et amerikansk angreb.

Hans død vil svække terrorbevægelsen al-Qaeda, siger hun i en pressemeddelelse mandag.

Udenrigsministerens udtalelse lyder:

”Osama Bin Ladens død er en vigtig symbolsk sejr for kampen mod terrorisme og for verdenssamfundet. Osama Bin Laden var ansvarlig for en af de værste forbrydelser i nyere tid, og jeg forstår og føler med amerikanerne, som mistede flere tusinde mænd, kvinder og børn 11. september 2001. Bin Laden var om nogen symbolet på samvittighedsløs og umenneskelig vold i ekstremismens navn.

Osama bin Laden har haft stor betydning for al-Qaeda, og hans død svækker terrorbevægelsen, der hermed mister sin frontfigur. Der er rettet et afgørende slag mod det værste globale terrornetværk. Men kampen mod terrorisme er langt fra slut – al-Qaeda og andre terrorgrupper vil fortsætte deres hærgen. Og her skal vi stå fast i kampen for vores sikkerhed, frihed og værdier.

Bin Ladens død kommer på et historisk afgørende tidspunkt, hvor vi oplever et arabisk forår. Jeg håber derfor, at denne begivenhed også kan bidrage til den demokratiske udvikling, som vi alle arbejder for i Mellemøsten og Nordafrika – en udvikling i retning af dialog og samarbejde og ikke radikalisme og konfrontation”.