Nicaragua: Ambassaden lukker senest med udgangen af 2012

Forfatter billede

Af Eva Rasmussen
Journalist og medlem af U-landsnyts redaktion

”Den danske ambassade i Nicaragua ventes at lukke senest med udgangen af 2012. Hvordan Danmark derefter skal være til stede i regionen, er endnu ikke afgjort”, oplyser ambassadør Søren Vøhtz til U-landsnyt.

Danmark vil være i Mellemamerika også efter, at ambassaden lukker. Officielt via EU og FN. Mere uformelt via danske ngo´er og projekter.

”Det danske erhvervsliv vil være til stede, for eksempel de virksomheder, som har været engageret i Business to Business programmet. Et dansk – nicaraguansk handelskammer, som forretningsfolk fra de 2 lande for et års tid siden besluttede at etablere, er en nyskabelse under udvikling. Det vil være med til at fremme de private virksomheders udvikling og det lokale erhvervsliv. Det er endnu ikke faldet helt på plads.”

”De danske ngo´er, der arbejder i Nicaragua, har også tilkendegivet, at de ønsker at fortsætte. Udfasningsplanen omfatter ikke deres egne aktiviteter.”

Endelig er der Den Nordiske Internationale Skole, der i august sidste år afløste Den Svenske Skole, hvor mange nordiske børn har trådt deres uddannelsesmæssige barnesko. I den nye skole, der er et nicaraguansk – nordisk initiativ, foregår undervisningen på spansk og engelsk samtidig med, at der er tilbud om modersmålsundervisning på dansk og andre nordiske sprog.

”Ngo´erne kunne sammen med et kommende handelskammer og Den Nordiske Skole skabe et socialt samlingspunkt, når ambassaden lukker”, mener Søren Vøhtz.