Kulturredaktionen anbefaler BibZoom.dk/world: Verdenskunst i din egen stue

Forfatter billede

Danskeres interesse har aldrig været større for verdenskunst fra den del af verden, der ligger uden for USA og Vesteuropa. Elektroniske medier gør det principielt muligt at finde alt – altid.

Men uden insiderviden er det svært at orientere sig. Nu giver bibliotekerne en hjælpende hånd med sitet www.BibZoom.dk/world

Se den ægyptiske spændingsfilm Zay al-nahārdah om “May”, der elsker at skrive sine erindringer og søger efter en mand, som hun er blevet forelsket i.
Svøm hen til indiske filmmelodier indspillet på violin af den tamilske virtuos Kunnakudi Vaidyanathan.

BibZoom.dk/world er de danske bibliotekers nye portal for verdensmusik og film fra en række ikke-vestlige lande.

U-landsnyt har testet sitet: Med en simpel brugerflade og gratis udlån er det muligt at prøve sig frem helt uforpligtende – lave sin egen ekspedition, hvor man henter ét nummer hér, én film dér og tilsammen bygger sit eget kunstneriske verdenskort.

Her er det muligt at downloade – ‘downlåne’ – eller streame på bl.a. arabisk, persisk, urdu, hindi, punjabi og tyrkisk. Ud over musik og film indeholder hjemmesiden anmeldelser af bøger fra bibliotekernes store samling af originalsproget litteratur.

Det eneste, det kræver er en registrering som låner. Filerne fungerer i én uge fra første afspilning, så det svarer til et lån.