Cricketspiller spår revolution i Pakistan

Forfatter billede

I Pakistan er den tidligere cricketspiller Imran Khan blevet lidt af en politisk nationalhelt. Til et massemøde i sidste uge forudså han en kommende revolution i landet, der længe har lidt under politisk ustabilitet.

ISLAMABAD: På højdepunktet af sin glorværdige cricketkarriere fremstod Imran Khan som indbegrebet af en sejrherre, når han tronede oppe på podiet med pokalen rakt op i strakt arm efter at have ført Pakistan frem til endnu et mesterskab. Sidste weekend, da han stod foran et hav af sine tilhængere i Lahore, fik han en lignende åbenbaring om sin politiske karriere.

Det skriver Information mandag.

– Som jeg stod der og så dem, vidste jeg, at det rette øjeblik var kommet, sagde Khan, der er leder af det pakistanske Tehrik-e-Insafr-parti, og tilføjede:

– Nu kan intet stoppe os. Dette er en revolution, en tsunami. Vi vil ikke bare vinde næste valg .Vi vil feje vores modstandere af banen.

Om den tidligere cricketlandsholdsanfører kan omsætte retorik til virkelighed, er genstand for heftig debat.

Men kun få vil betvivle, at sidste weekends politiske massemøde har sendt chokbølger gennem Pakistans hendøende politiske system.

Over 100.000 mennesker var mødt op i en historisk park i Lahore. Mange var middelklassepakistanere — unge, urbane, veluddannede — draget af Khans retorik og deres vrede over de konventionelle politikeres middelmådige resultater.

– Dette er fødslen af en helt ny kraft. Råbet om forandring genlyder over hele Pakistan, siger Ayaz Amir, en parlamentariker fra rivalen Nawaz Sharifs parti, der også var til stede, til Information.

– Unge, gamle, faguddannede, kvinder — jeg har aldrig set den slags mennesker deltage i et offentligt møde i Pakistan før. Synet skræmte hans eget parti fra vid og sans.