Musahar åbner net-butik

Forfatter billede

En ny netbutik, “Musahar”, ser dagens lys fredag (18.11). Butikken sælger skandinaviske interiørprodukter, produceret af kasteløse kvinder i Himalaya-landet Nepal, og materialerne er brændenælde, økologisk bomuld og ren yak-uld.

Firmaets produkter er fremstillet på Musahars egen systue i det sydvestlige Nepal. Her arbejder 23 kvinder fra kasten Musahar, en af Nepals særligt dårligt stillede sociale grupper, fremgår det af en pressemeddelelse torsdag.

Kvinderne startede fra bunden. De havde aldrig gået i skole, taler ikke engelsk, har aldrig haft et lønnet job og kunne for resten slet ikke sy.

Det kan de nu; har faktisk fået udleveret et skriftligt bevis på det. Dertil kommer, at de har fået beskæftigelse, erhvervet sig selvtillid og flere af dem har endog lidt penge i banken.

Den ene af initiativtagerne, danske Karen Bagge, har selv lært kvinderne op: ”Det var en stor opgave, men samtidig fantastisk at se det kæmpe talent som mange af kvinderne har udfoldet”, fortæller hun.

Udover trygheden ved fast indkomst tilbyder Musahar kvinderne i Soiya at lave en opsparing: ”Det har de stort set alle været meget glade for, fordi det giver dem en mulighed for at planlægge deres liv meget mere end før.”

“Man kender det jo godt fra sig selv: Hvis pengene ligger i lommen, så får man hurtigt brugt dem”, siger medejer og projektleder Anne Mette Nordfalk og fortsætter:

“For os har samarbejdet med kvinderne givet et unikt indblik i en verden meget langt fra vores egen, de skandinaviske produkter er bindeledet mellem dem og os, fordi vi har skabt dem i fællesskab og fordi de gør en forskel både i Soiya og hjemme i sofaen.”

“Vi åbner netbutikken, fordi vi gerne vil dele vores historie med endnu flere. Alle dem som køber en pude eller et andet produkt fra Musahar er jo en del af historien om kvinderne i Soiya.”

Man kan se mere på www.musahar.dk og

About