Danmark får en ny filmfestival: Filippinsk Film Festival 2012

Stillbillede fra Brillante Mendozas film Lola
Forfatter billede

Fra den 11. – 20.juni løber den første årlige udgave af Filippinsk Film Festival af stablen i København og i Aarhus. Den filippinske filmkultur afspejler et udviklingsland i bevægelse og er blevet præsenteret ved flere filmfestivaler i Europa.

Filippinsk Film Festival viser sammenlagt 7 film og ønsker at samle folk fra hele branchen, samt et dansk og et filippinsk publikum, for at bygge bro mellem de to kulturer.

Filippinsk film oplevede to fantastisk frugtbare guldaldre i 50’erne og 70’erne, og begyndelsen på dette århundrede har vist sig at udgøre en tredje: De mest talentfulde instruktørers film bliver præsenteret på de mest prestigefyldte festivaler over hele verden, og særligt i Europa (Cannes, Berlin, Venedig).

Samtidig er antallet af nye film, der kommer ud, og nye talenter, der bliver opdaget, bemærkelses-værdigt. Nye tilskuere kan roligt begynde her!

Det er i øvrigt en stor ære for festivalen at kunne præsentere den kendte filippinske filminstruktør, som vil besøge København fra den 10. til den 14. juni. Mendoza fik prisen for bedste instruktør ved filmfestivalen i Cannes i 2009, og inkarnerer den renæssance, der de sidste ti år har været i filippinsk film.

Festivalen vil blandt andet vise hans anmelderroste drama Captive, med den franske skuespiller Isabelle Huppert i hovedrollen, nomineret for Guldbjørnen ved Berlinalen i år.

Festivalen finder sted i:
Grand Teatret (København) / 11.-17. juni 2012
Øst for Paradis (Aarhus) / 14.-20. juni 2012

Tjek program her:
http://www.filippinskfilmfestival.dk/da/program/

Gratis filmforedrag med den kontroversielle Cannes-vinder
Den 12. juni kl.17.00 kan man møde den kontroversielle Cannes-vinder Brillante Mendoza til et gratis filmforedrag som Cinemateket i Gothersgade har arrangeret sammen med Filmfestivalen.

Mendoza (f. 1960) vandt instruktørprisen i Cannes for sit makabre kriminaldrama ’Kinatay’ i 2009 og deltog senere samme år på Venedig-festivalen med den anderledes nedtonede ’Lola’ om en fattig bedstemor, der går i forbøn for en morder.

9 film – ét projekt
Politiken-journalist og anmelder Michael Bo bestyrer mikrofonen og vil bede Brillante Mendoza fortælle om sin karriere og det foreløbig 9 spillefilm store projekt, der skarpt beskriver mennesker og levevilkår i et usminket Filippinerne. Mendoza er i den forbindelse blevet kaldt neorealismens genopfinder.

Efter arrangementet vil der være mulighed for publikums-dialog med Brillante Mendoza.

Hvis du vil være sikker på at få plads, kan du bestille billet til foredraget med den prisbelønnede instruktør her:

http://www.dfi.dk/Filmhuset/Cinemateket/Billetter-og-program/Film.aspx?filmID=f27266