Indien: Kun 20 sms’er pr. dag

Forfatter billede

Indiens regering har sat restriktioner på antallet af sms’er pr. dag. Forbuddet er opstået som reaktion på falske rygter om vold mod folk fra de nordøstlige stater, hvilket har forårsaget masseflugt.

Af Malene Lykkebo, U-landsnyt.dk

De falske rygter fortæller, at folk fra de nordøstlige stater bosat i Sydindien udsættes for vold og forfølgelser.

Disse rygter har ikke hold i virkeligheden, men har forårsaget masseflugt, hvor flere er omkommet.

Da rygterne begyndte at cirkulere, besluttede man fra regeringens side at indføre en begrænsning på 5 sms’er pr. person pr. dag for at begrænse spredningen.

En bekendt af undertegnede, som er bosiddende i Chennai, fortæller, hvordan de forskellige telefonselskaber efterhånden i løbet af d. 19. august meddelte deres abonnenter, at kun 5 sms’er pr. dag var tilladt.

Begrundelsen lød, at Assam migranter var igang med at flygte ud af byen. Begræsningen var til at starte med sat til d. 9. september, men er torsdag blevet sat op til 20 sms’er pr. dag.

Efterfølgende har Indiens Premiermister Manmohan Singh og den indiske regering ligeledes udstukket retningslinier for brug af de sociale medier.

Flere end 250 internetsider er blevet beordret blokeret, og regeringen har ligelededes bedt Twitter, Facebook, Youtube med flere om at slette sider indeholdende de falske rygter og billed- og videooptagelser.

Man mistænker en pakistansk baseret gruppe for at sprede rygterne og uploade billeder, som har forårsaget panik i befolkningen.

Rygterne baserer sig på de uroligheder som i de sidste par måneder har rystet Assam i det nordlige Indien.

Malene Lykkebo er religionshistoriker med særlig interesse for Indien og Nepal