Prins Joachim på projekt-besøg i Tanzania og Kenya

Hedebølge i Californien. Verdens klimakrise har enorme sundhedsmæssige konsekvenser. Alligevel samtænkes Danmarks globale klima- og sundhedsindsats i alt for ringe grad, mener tre  debattører.


Foto: Kevin Carter/Getty Images
Forfatter billede

I år rejser Prins Joachim for niende gang ud i verden sammen med CARE Danmark. I sin rolle som protektor for hjælpeorganisationen besøger han denne gang udviklingsprojekter Tanzania og Kenya i dagene fra 31. august til 11. september.

Prinsen bliver samtidig præsenteret for en række af de løsninger, som CARE arbejder med inden for bl.a. klima og fattigdomsbekæmpelse, skriver organisationen i en pressemeddelelse fredag.

Turens tætpakkede program byder på et møde med CAREs samarbejde om CSR (Corporate Social Responsibility) med FDB i Kenya og organi-sationens spare-låne-grupper, der skal give landsbyerne et rygstød i krisetider og styrke kvindernes position i familien og lokalområdet.

Vejen mellem de forskellige projekter fører prinsen gennem nogle af kontinentets mest storslåede landskaber. Der vil være kulturmøder hos masaier og et stop på Karen Blixens farm. På Zanzibar vil prinsen bl.a. se CAREs skovprojekter og arbejdet med at koble det til CO2-kreditmarkedet.

“Som protektor glæder jeg mig til igen med egne øjne at se resultaterne af den betydnings-fulde indsats, vi yder i Afrika for at skabe en bære-dygtig udvikling blandt de mest udsatte grupper – denne gang i Tanzania og Kenya”, siger Prins Joachim om sin forestående rejse.

Det 43-årige medlem af den royale familie har været protektor for CARE Danmark siden 1989 og har i denne egenskab rejst til en stribe af organisationens programlande for at besøge projekter. I sin tid havde han dav. prinsesse Alexandra med flere gange.

Hans nuv. hustru, prinsesse Marie, er derimod ikke med. Hun blev protektrice for Folkekirkens Nødhjælp i fjor.

Prinsens rejser til CARE Danmarks programlande i årenes løb:

2012: Tanzania og Kenya
2010: Ghana
2008: Mozambique
2006: Cambodja og Vietnam
2004: Niger
1999: Bolivia
1996: Uganda
1993: Vietnam
1991: Nepal

Yderligere oplysninger hos:
Kommunikationschef Marie Sisse Brown, CARE Danmark
tlf. 53 72 72 40 og e-mail: [email protected]