Niels Lan Doky går i Buddhas fodspor

Forfatter billede

Torsdag og fredag i denne uge vises danseforestillingen “FOOTPRINT” i Tivolis koncertsal. “Et interkulturelt fusionsprojekt,” kalder arrangørerne forestillingen, hvor musikken er komponeret af danskeren Niels Lan Doky.

Den verdensberømte danske pianist og komponist Niels Lan Doky har i samarbejde med bl.a den indiske DJ-guru Hamza, koreograf Birgitte Bauer-Nilsen og Jesper Kongshaug skabt en interkulturel musikalsk fusion og danseforestilling med navnet ”FOOTPRINT”.

FOOTPRINT er en del af ‘India Today Copenhagen Tomorrow’.

Indien og Danmark fusionerer i Tivolis koncertsal

12 dygtige og ambitiøse musikere og dansere – henholdsvis fra Indien og Danmark – skaber sammen denne forestilling med en blanding af traditionelle indiske musik-instrumenter, moderne akustisk jazz, electronica, contemporary og klassisk indisk dans, kampsport og moderne dans, ballet og release teknik.

Det danske musiske bidrag leveres af Niels Lan Doky (f. 1963), som har sine to faste unge danske medspillere Jonathan Bremer (f. 1991, bas) og Niclas Bardeleben (f. 1990, trommer) med.

Forestillingen byder også på en anden fremtrædende kunstner, nemlig den banebrydende indiske DJ og grundlægger af New Delhi-pladeselskabet ”Wind Horse”, Hamza Rahimtula, som er specialiseret i house og electronica og som også er en efterspurgt producer. Den internationale lyd, som han er kendt for, udspringer fra en blanding af dybe indiske rødder samt talrige rejser i USA og Europa.

Koreografien til forestillingen er skabt i et samarbejde mellem Birgitte Bauer-Nielsen, der netop har afsluttet sin ph.d. i kunstnerisk forskning om interkulturelle kulturmøder, og med det danske Yggdrasil Dance Ensemble – og den indiske koreograf Jayachandran Palazhy, som er kunstnerisk leder af det omrejste og anerkendte ensemble Attakkalari.

Indien i hjertet

FOOTPRINT tager publikum med på en rejse igennem Buddhas fodspor: tro, nydelse, sorg og kærlighed udforskes – og temaet handler om at opnå harmoni i livet ovenpå rejsen!

Den danskfødte pianist og komponist Niels Lan Doky er selv meget inspireret af Indiens farverige kultur og udtaler:

”Som det næststørste land i verden og med sin urgamle og højtudviklede kultur, spiller Indien i højere grad end nogensinde, en væsentlig rolle i det moderne globale samfund. Danmark er på sin helt egen måde også en meget højtudviklet kultur, og har netop nu større international bevågenhed og gennemslagskraft end nogensinde. Mødet mellem Danmark og Indien igennem en nutidig fusion af to essentielle kunstarter, musik og dans, er for mig dybt fascinerende og inspirerende.”

FOOTPRINT opføres torsdag 6. og fredag 7. september 2012 i Tivolis koncertsal

Billetter kan købes på www.billetlugen.dk
Pris: 195- 315 kr.

For mere information, se også: http://www.facebook.com/events/270690686362389/ – eller søg på Footprint