Avis: Elever betaler sig fra årets Operation Dagsværk på onsdag

Forfatter billede

På 14 ud af 20 gymnasier køber elever sig til en fridag i stedet for selv at arbejde på årets Dagsværksdag, der finder sted onsdag, skriver dagbladet Politiken mandag.

Det viser en undersøgelse, som Politiken har lavet blandt 20 gymnasier i landets 10 største kommuner.

Avisen har spurgt gymnasiernes Operation Dagsværks-ansvarlige om, i hvor høj grad eleverne giver penge (300 kr.) til Operation Dagsværk af egen lomme frem for at indtjene dem ved at arbejde de fem timer, som indsamlingen lægger op til.

14 ud af 20 gymnasier svarer, at kontante bidrag er udbredt i større eller mindre grad. På syv af gymnasierne svarer de, at kontanter er “meget udbredt”.

Gymnasieelever landet over kan selv vælge, om de vil deltage. De, der deltager, skal som minimum tjene 300 kroner.

Eleverne får udleveret en arbejdsseddel, som skal underskrives af arbejdsgiveren, men flere vælger altså selv at skrive under, selv om Operation Dagsværk tilbyder at finde arbejde til dem.

“Det er rigtig ærgerligt og stik imod vores koncept. Jeg vil næsten hellere have, at de går i skole, end at de selv betaler sig fra at arbejde”, siger sekretariatsleder Rune Nordstrøm fra Operation Dagsværk til Politiken.

Omkring 150 gymnasier har valgt at deltage i år, og det er op til det enkelte gymnasium at beslutte, om eleverne enten får fri fra skole og modtager undervisningen en anden dag, eller om de bliver noteret fraværende.

Se mere om Operation Dagsværk 2012 på
http://www.od.dk/Side/170/7-NOVEMBER-2012