Danskere planter skov i Honduras

Forfatter billede

Den danske designvirksomhed RPI-Munio har indgået en aftale med Verdens Skove, med det formål at genplante et 15,5 hektar stort vandforsyningsområde i Honduras, skriver Verdens Skove.

Samarbejdet inkluderer finansiering af genskovningsaktiviteter og materialer, samt finansiering af monitorering, evaluering og juridiske omkostninger forbundet med genskovningsprocessen, skriver Verdens Skove på sin hjemmeside.

Formålet er at forbedre kvaliteteten og kvantiteten af drikkevand til de to landsbyer der nyder godt af vandløbet.

“Køb en perle og plant et træ.”

Munio betyder ”jeg forsvarer” på latin og det er netop det Munio gør med denne nye aftale.

Munio designer, producerer og markedsfører bæredygtige varer i høj kvalitet. Alle virksomhedens varer bliver produceret i FSC certificeret træ, hvadenten det er et fad eller en perle.

Konkret fungerer aftalen sådan, at for hvert Munio produkt købt i Munios webshop, er man automatisk med til at støtte genskovningen.

Køber forbrugeren derimod et produkt i en fysisk butik, skal købet efterfølgende registreres via få simple skridt på Munios website.

Hvad betyder projektet for området?

Roberto Orellana, præsident for Vandbestyrelsen i Yarruca, er glad for projektet, da der tidligere ikke har været nogen reaktion fra myndighederne i det pågældende område:

“En del af området er genskovet, men en del af området har været brugt til landbrug og er derfor fortsat marker”, siger han.

Selv om der ifølge lovgivningen ikke må afskoves op til et deklareret mikrovandreservoiret. Den fortsatte afbrænding af markerne har betydet, at området ikke er sprunget i skov. Selv om det har været anmeldt flere gange til myndighederne har de ikke taget sig af problemet”, fortsætter han.

Læs mere her: http://www.verdensskove.org/munio-og-verdens-skove-indg%C3%A5r-genskovningsaftale-0