Indisk nej til FN-undersøgelse

Forfatter billede

Indien afviste torsdag Pakistans forslag om at lade FN undersøge episoden på Kontrollinjen i Jammu og Kashmir, hvor to indiske soldater blev dræbt og den ene groft lemlæstet. Indien fastholder, at indiske sodater ikke har krænket våbenhvileaftalen.

”Vi vil bestemt ikke gå med til at internationalisere hændelsen eller tillade FN at gennemføre en undersøgelse. Det forslag må vi kategorisk afvise”, sagde finansminister P Chidambaram på et pressemøde torsdag ifølge The Times of India.

Chidabaram, der beskrev grænseepisoden i den nordligste indiske stat som brutal, sagde, at man fra indisk side tager sagen meget alvorligt, og at man har protesteret til Pakistan.

Han fastholdt, at indiske tropper ikke på nogen måde har krænket våbenhvileaftalen, som det har været nævnt i pakistanske aviser.

Den indiske regering og den indiske regerings sikkerhedskomite var inden pressemødet blevet briefet af forsvarsminister A.K. Antony om drabene i Jammu og Kashmir og de efterfølgende begivenheder.

Pakistan meddelte i går, at pakistanske styrker ikke var involveret i angrebet, der fandt sted på indisk område i Mendhar-området i Jammu og Kashmir og erklærede sig parat til at deltage i en undersøgelse under ledelse af FN´s militære observatørgruppe i Indien og Pakistan – UNMOGIP. Denne gruppe er til stede på begge sider af Kontrollinjen.