Ny forening vil bekæmpe GMO

Forfatter billede

En ny forening vil kæmpe imod den multinationale agro-virksomhed Monsanto, der har stor succes med salg af genmodificerede afgrøder mange steder i verden. Foreningen vil oplyse befolkningen om GMO gennem møder og demonstrationer, fortæller initiativtageren til U-landsnyt.dk

’Liv og Natur uden GMO’ er en forening, der er aktivistisk i sit udgangspunkt, forklarer folkepensionist og fuldtidsaktivist Wilfred Gluud, som er en af initiativtagerne bag foreningen.

Ideen om at starte en ny forening til bekæmpelse af GMO og Monsanto opstod i forbindelse med en demonstration i København d. 25. maj. Her demonstrerede danske aktivister imod Monsanto i København, mens europæiske aktivister demonstrerede i mange andre europæiske storbyer. Kort tid efter meldte Monsanto ud, at man ville opgive at dyrke GMO-afgrøder i Europa.

Selvom alt derfor tyder på, at Monsanto og virksomhedens genmodificerede afgrøder ikke kommer til at gro i Europa, mener Wilfred Gluud alligevel, at der er behov for en forening, der arbejder for oplysning og debat om GMO.

”Monsanto er stadig til stede i Europa, fordi de sælger genmodificeret dyrefoder i meget stor stil. Den soja, der bruges i foder til danske og europæiske dyr, dyrkes i Sydamerika, og den er genmodificeret. Monsanto er kæmpestore i USA og Sydamerika,” siger Wilfred Gluud til U-landsnyt.

I forbindelse med FN’s World Food Day afholder ’Liv og Natur uden GMO’ igen en demonstration i København. Den kommer til at finde sted lørdag d. 12. oktober for at markere den trussel, som foreningen mener, at Monsanto udgør for verdens fødevaresikkerhed.

Arrangement af demonstrationer og oplysnings- og debatmøder bliver generelt den måde foreningen kommer til at arbejde på, fortæller Wilfred Gluud, der regner med, at kontingentet ikke vil blive opkrævet i form af penge. Foreningen regner nemlig med at leve af bidrag og fonde.

Stiftende generalforsamling finder sted på Støberiet, Blågårds Plads 5, 2200 København N.
mandag d. 26. august kl. 19-21.