Klimaforandringer skaber ekstremt vejr

Forfatter billede

Menneskeheden er ikke helt uskyldig i forhold til de voldsomme vejrfænomener, der hærger kloden fra tid til anden. En ny rapport konkluderer, at menneskeskabte klimaforandringer har været medvirkende årsag til omkring halvdelen af en stribe ekstreme vejrfænomener i 2012, skriver WWF.

Det bliver nu endnu en gang understreget, hvor vigtigt det er gøre noget for at forhindre klimaforandringerne, skriver WWF Verdensnaturfonden torsdag.

Det sker i en ny rapport fra American Meteorological Society, hvor forskere har fundet beviser for menneskeskabte klimaforandringer i omkring halvdelen af en stribe ekstreme vejr- og klimabegivenheder, der fandt sted i 2012.

Rapporten kommer forud for, at FNs klimapanel IPCC snart offentliggør deres nye rapport, som forventes igen at fastslå størrelsens på de udfordringer, som klimaforandringerne stiller verdenssamfundet overfor – og den hast hvormed, vi må adressere de udfordringer.

Rapporterne fra IPCC og andre sætte ikke kun fokus på problemerne – i det aktuelle tilfælde farerne og følgerne af ekstremt vejr – men også på de utilstrækkelige svar fra verdens regeringer.

Den globale energisektor er den største kilde til menneskeskabte udledninger af drivhusgas, og derfor arbejder WWF på at tilskynde regeringer og internationale finansielle institutioner til at flytte deres investeringer fra forurenende fossile brændsler til vedvarende energi.

– Vi bliver nødt til at handle nu og investere i ren, vedvarende energi for at begrænse truslerne fra klimaforandringerne, for at reducere den sundshedsrisiko, som forureningen udgør og for at beskytte vores fælles fremtid, siger Samantha Smith, der leder WWFs globale klima- og energiinitiativ.

Samtidig er der penge at spare, hvis vi gør noget ved klimaforandringer i dag, end hvis vi venter til det er værre i fremtiden, mener WWF.

Læs mere her: http://www.wwf.dk/?5760/Ekstremt-vejr-med-menneskeligt-ophav