Ban Ki-moon til to klimamøder i København i næste uge

Forfatter billede

FNs generalsekretær gæster København d. 22. og 23. oktober for at deltage i et grøn vækst-topmøde og møde om klima-penge. Ban Ki-moon holder hovedtalen ved dette års Global Green Growth Forum (3GF) og åbner det danske klimafinansieringsmøde Copenhagen Climate Finance Meeting i FN-byen.

Ban Ki-moons deltagelse i to internationale grønne toptræf tirsdag og onsdag på dansk jord kan ses som udtryk for, at grøn omstilling, bæredygtig udvikling og klimafinansiering i stigende grad står øverst på den internationale dagsorden, skriver udenrigsministeriet i en pressemeddelelse onsdag.

En lang række ministre og højtstående repræsentanter fra det offentlige og private liv deltager i begge møder for at diskutere, hvordan vi kan sikre handling og resultater på de grønne områder.

Under sit besøg mødes Ban Ki-moon bl.a. med statsminister Helle Thorning-Schmidt (S), udenrigsminister Villy Søvndal (SF), klima-, energi- og bygningsminister Martin Lidegaard (R) samt udviklingsminister Christian Friis Bach (R).

FNs førstemand deltager desuden i lancering af et dansk-støttet initiativ for at fremme energi-effektivitet som del af FN-initiativet ”SE4ALL” med hovedsæde i FN-byen

Villy Søvndal:

“Ban Ki-moon er ikke bare en stærk fortaler for det multilaterale samarbejde generelt, men også for omstillingen til en grøn økonomi verden over. Det arbejder vi som regering også for gennem 3GF”.

“Igen i år samler vi ledere og beslutningstagere fra det private erhvervsliv, regeringer og internationale organisationer for at skabe globale alliancer og partnerskaber, der fremmer global grøn vækst. Jeg er meget glad for, at FN’s generalsekretær bakker op om 3GF og vores fælles vision om en global grøn omstilling”.

“Det danske regeringsinitiativ Global Green Growth Forum (3GF) finder sted for tredje gang i år under statsministerens værtskab. Temaet for dette års topmøde er ressourceeffektivitet og mødet vil bl.a. have fokus på globalt grønt lederskab, grønne forretningsmodeller og grønne løsninger”.

FNs generalsekretær har sat sig i spidsen for en proces, som skal engagere verdens ledere op til klimakonferencen COP 21 i Paris i 2015 i at finde den finansiering og de reduktionstiltag, der skal til for at holde temperaturstigningerne under to grader.

I september 2014 samler Ban Ki-moon tillige verdens ledere i New York.

Netop finansiering er i fokus, når Ban Ki-moon åbner det danske klimafinansieringsmøde, Copenhagen Climate Finance Meeting, som klima- energi- og bygningsminister Martin Lidegaard er vært for.

Klimafinansiering bliver et tema på klimakonferencen COP19, der holdes i den polske hovedstad, Warszawa, i november. Og de københavnske møder skal være med til at sikre, at der kan ske fremskridt på COP19.

Klima- og finansministre fra 22 lande og EU-Kommissionen er inviteret til Copenhagen Climate Finance Meeting sammen med repræsentanter fra 18 af verdens ledende institutionelle investorer, udviklingsbanker med mere.

Martin Lidegaard:

”Ban Ki-moon har i flere år arbejdet for en ambitiøs og handlingsorienteret klimapolitik, og han er ligesom os stærkt optaget af, hvordan vi finder pengene til den nødvendige grønne omstilling i både u-lande og industrilande”.

“Her bliver det afgørende at få private investorer engageret, og det er netop dét, vores møde handler om.”

Yderligere oplysninger om 3GF hos:
Eva Grambye, Kontorchef i 3GF, Udenrigsministeriet,
tlf.: 33 92 02 68 eller +41 90 41 28
E-mail: [email protected]

Hjemmesider: www.3gf.dk og www.um.dk

Yderligere oplysninger om klimafinansieringsmøde:
Dewi Naidu Dylander, Kontorchef i Klima- Energi- og
Bygningsministeriet, tlf.: 41 72 91 51 og
e-mail: [email protected]

Hjemmeside: www.kebmin.dk