Kom med forslag til Operation Dagsværk 2015

Laurits Holdt

Fristen for at organisationer kan indsende konceptforslag til Operation Dagsværk 2015 er 2. marts. I april vælges fire forslag, der sendes videre til afstemning i november eller december.

Operation Dagsværk støtter hvert år et konkret projekt, som er blevet foreslået af en organisation, der også vil forestå udførelsen af projektet.

Søndag d. 2. marts er der frist for indlevering af konceptpapirer til Operation Dagsværk 2015.

De konceptpapirer, der opfylder Dagsværks kriterier, bliver taget op på distriktsseminaret i april, hvor gymnasieelever fra hele landet udvælger fire, der får lov at stille endeligt projektforslag til Dagsværks kampagne 2015.

I november bliver det så afgjort, hvilket af de fore projekter, der vinder.

Projektkonceptet, der altså skal indleveres senest 2. marts, skal være en kort præsentation af organisationens projektidé, kampagneideer, hovedaktiviteter med videre. Under artiklen er der link til en udførlig vejledning i at skrive projektkonceptet.

Når projektkoncepterne er afleveret går Operation Dagsværks bestyrelse dem igennem. De, der lever op til retningslinjerne, bliver sendt videre til et såkaldt distriktsseminar – en elevweekend – hvor der skal vælges fire projekter. Disse fire skal så udvikles som egentlige projekter og sendes til afstemning i slutningen af november eller begyndelsen af december.

Dette og de seneste års projekter og samarbejdspartnere

2014: Kenya / Sex & Samfund (læs om projektet i artiklen ”Operation Dagsværk 2014 skal støtte unge homoseksuelle i Kenya” (se link under denne artikel)
2013: Sierra Leone / Ibis
2012: Irak / Cross Cultures
2011: Peru / Ibis
2010: Burma / Folkekirkens Nødhjælp
2009: Zimbabwe / Mellemfolkeligt Samvirke

Præsentation af 2013-projektet i Sierra Leone:

Alle spørgsmål er velkomne til projektsekretær Aske Krarup på [email protected] eller tlf. 33 11 45 40.

Konceptpapirene sendes til [email protected].
Læs mere om kriterierne og konceptpapirets udformning her: http://od.dk/projektstiller#tab3