Ny skolemassakre i det nordlige Nigeria

Laurits Holdt

Den ekstremistiske muslimske oprørsgruppe Boko Haram angreb tirsdag en skole i det nordlige Nigeria mens eleverne sov. 59 blev dræbt og skolen blev brændt ned. Gruppen kæmper for en islamist stat og mod vestlig kulturel indflydelse.

Tirsdag blev mindst 59 mennesker dræbt, da oprørsgruppen Boko Haram angreb en kostskole i byen Buni Tadi i staten Yobe i den nordøstlige del af Nigeria. Det skriver Al Jazeera.

Angriberne gik angiveligt efter de mandlige studerende på Federal Government College, der underviser børn og unge mellem 11 og 18 år.

Angrebet blev udført omkring klokken 2 tirsdag nat, hvor skolens elever sov i deres værelser. Angriberne kastede granater og skød ind i bygningerne, hvor elevernes værelser var. Flere af de dræbte blev også hakket eller brændt ihjel.

Ifølge lokale politikilder blev alle skolens bygninger brændt.

Flere af de dræbte er brændt sammen med bygningerne. Andre dræbte er fundet i området omkring skolen. De menes at være døde af deres sår under flugt fra angriberne.

Boko Haram kan løst oversættes til ”vestlig uddannelse er forbudt”. Den muslimske gruppe kæmper for en islamisk stat i landets nordlige og overvejende muslimske del.

Den er imod vestlig indflydelse i Nigerias muslimske områder og har gennem de seneste år stået bag en lang række angreb på skoler.

Staten Yobe er hårdt ramt af kampen mellem Boko Haram og Nigerias militær. Staten har sammen med to andre stater været i undtagelsestilstand siden maj 2013. På trods af militærets tilstedeværelse og dets øgede bemyndigelser er det endnu ikke lykkes at nedkæmpe gruppen.

Læs mere om Boko Haram på Wikipedia (engelsk): https://en.wikipedia.org/wiki/Boko_Haram