”Blød strategi” skal bekæmpe Boko Haram i Nigeria

Forfatter billede

Nigerias sikkerhedsrådgiver har udtænkt en såkaldt ”blød strategi” til at modgå den militante gruppe Boko Haram, som har kæmpet i det nordøstlige Nigeria de sidste fire et halvt år.

Efter et større militært indryk for 10 måneder siden er volden igen begyndt at blusse op med flere angreb på større byer i Nigerias nordøstlige regioner, skriver AllAfrica.com tirsdag.

Planen er at styrke efterretningsindsatsen, men også at reformere fængselssystemet, skabe bedre økonomisk udvikling, påbegynde fredssamtaler og styrke uddannelsessektoren med det formål at begrænse unges tilstrømning til militante grupper.

To fængsler skal omdannes til ”de-radicalization” faciliteter, med specielt trænet mandskab, der skal skoles i psykologi, sport, kunst terapi, tro-baseret samtale og faglig uddannelse.

Økonomiske reformer skal skabe økonomisk udvikling i områderne, der er blandt Nigerias fattigste.

Der vil dog fortsat være stærkt fokus på den militære indsats, og mens FN beskriver Boko Harams angreb som ”monstrøse”, er nær en halv million mennekser på flugt til nabolande, og landmænd har opgivet deres marker, hvilket skaber bekymringer om fødevaresituationen.