Dansk bistand fortsat i top

Forfatter billede

Danmark er et af de kun fem lande i verden, der lever op til FN’s mål om at yde mindst 0,7 procent af BNI i udviklingsbistand, viser en årlig OECD-opgørelse. Det er en del af den danske folkesjæl, mener Mogens Jensen.

Den danske udviklingsbistand udgjorde sidste år 0,85 procent af den samlede danske økonomi. Dermed er Danmark fortsat at finde øverst på listen over lande, der giver mest til udviklingslandene, viser tal fra OECD’s udviklingskomité, DAC.

Se også telegrammet
http://www.u-landsnyt.dk/nyhed/08-04-14/britisk-tryk-seksten-driver-atter-bistanden-opad

”Jeg er stolt over, at Danmark fortsat ligger i top med støtten til verdens fattigste. Vi lever op til vores løfter og går forrest i kampen mod fattigdom,” siger handels- og udviklingsminister Mogens Jensen (S) i en pressemeddelelse fra udenrigsministeriet.

Foruden Danmark er Sverige, Norge, Luxembourg og for første gang også Storbritannien med på listen over lande, der giver mindst 0,7 procent af BNI (bruttonational-indkomsten) i udviklings-bistand.

I 2012 lå den danske bistandsprocent en anelse lavere på 0,83 pct. af BNI.

Danmark har siden 1978 opfyldt FN’s målsætning om at give mindst 0,7 procent af BNI i udviklingsbistand, og det kan man mærke ude i verden, mener Mogens Jensen.

”Vi opfylder målsætningen, fordi vi har råd til det, og fordi det er en del af den danske folkesjæl at hjælpe verdens mest udsatte mennesker som f.eks. de ni millioner, der er flygtet fra krigen i Syrien”, siger Mogens Jensen og tilføjer:

“Vi skal heller ikke glemme, at det også er i vores interesse at skabe langsigtet udvikling, der bider sig fast. Både for at bekæmpe fattigdom med arbejdspladser, og så landene med tiden i stigende grad vil efterspørge danske produkter og kompetencer”.

“Det er der allerede gode eksempler på i lande som Vietnam, Ghana og Bangladesh”.