Boko Haram truer med at sælge bortførte skolepiger

Forfatter billede

Den militante islamistiske gruppe Boko Haram, der har bortført over 200 skolepiger i Nigeria, truer med at sælge dem som slaver. Gruppen, der truer med flere angreb, udgør en alvorlig sikkerhedstrussel for Nigerias regering.

I en timelang video tager den islamistiske gruppe Boko Haram for første gang skylden for bortførelsen af over 200 teenagepiger fra en skole i Nigeria i sidste måned.

Omkring 230 piger er stadig savnet, efter de blev bortført fra en kristen kostskole i landsbyen Chibok i det nordøstlige Nigeria for tre uger siden.

I videoen omtaler Boko Harams leder, Abubakar Shekau, pigerne som ”slaver”.

”Jeg vil sælge pigerne på markedet,” siger Shekau i videoen, der er sendt til flere internationale medier.

”Der er et marked, hvor der handles med mennesker. Gud har befalet mig at sælge dem,” siger han videre.

Boko Haram angreb en pigeskole den 15. april og tvang eleverne ind i busser og lastbiler. De menes at være forsvundet ind i et øde område langs grænsen til Cameroun.

I den ny video truer Boko Haram – hvis navn betyder ”vestlig uddannelse er syndigt” – med at angribe flere skoler og bortføre flere piger.

Alvorlig trussel

Nigerias regering har fået massiv kritik for ikke at gøre tilstrækkeligt for at finde pigerne. Både i hovedstaden Abuja og det uroplagede nordøstlige hjørne af Nigeria har der været vrede demonstrationer i protest mod præsident Goodluck Jonathan og hans regerings håndtering af sagen.

Boko Haram har tidligere foretaget en række omfattende og blodige angreb, og gruppen betragtes som den alvorligste sikkerhedstrussel i Nigeria, der er Afrikas største olieproducent.

Massebortførelsen udstiller regeringens og sikkerhedsstyrkernes manglende evne til at forhindre den militante islamistiske gruppe i at gennemføre denne type aktioner.

Nigerianernes vrede over massebortførelsen er ikke blevet mindre efter der kom rapporter frem om, at nogle af pigerne er blevet tvunget til at gifte sig med de militante Boko Haram-medlemmer, mens andre er blevet slæbt over grænsen til nabolandene Cameroun eller Tchad.

Disse meldinger er dog endnu ubekræftede.