Inspirationsmøde om at råbe myndigheder op for de fattige

Forfatter billede

NGO-sammenslutningen CISU får mandag d. 18. august besøg af Ahead Initiatives fra Vestbengalen i Indien, og fra kl. 16 til 18 kan man møde organisationen i U-husets kantine i det centrale Aarhus, skriver CISU i sit seneste nyhedsbrev onsdag. 

Ahead Initiatives er partner til den danske organisation (og CISU medlem) iiINTERest. Sammen står de for nogle spændende projekter i Vestbengalen, hedder det.

I projekterne arbejdes der med at gøre de lokale regeringsinstitutioner ansvarlige overfor den fattige landbefolkning i delstaten, der er en af Indiens mest armodsramte. 

Dette sker ved at styrke lokal organisering i såkaldte landsbyråd og – ikke mindst – de lokale regeringsinstitutioner særligt i forhold til fødevaresikkerhed.

Ahead Initiatives er en værdibaseret organisation, der på den ene side henter inspiration fra den rige vestbengalske kulturarv og på den anden side fra en traditionel venstrefløjs tilgang til organisering af fattige landbefolkningsgrupper.

Som sådan har de også gjort sig en del overvejelser om deres egen rolle og, hvordan man som organisation i høj grad er ansvarlig overfor målgruppen, der arbejdes med.

Tilmelding ikke nødvendig.