Har du et blødt punkt for Latinamerika – så se her!

Forfatter billede

Af Malene Aadal Bo, IBIS

Du kan glæde dig til en perlerække af arrangementer om verdens måske mest spændende kontinent lige nu. I foråret besluttede en gruppe danske NGOer nemlig at genoplive det hedengangne Latinamerika Akademi. 

Kort før sommerferien fik et halvt hundrede deltagere en smagsprøve på, hvad det nystartede danske Latinamerika Akademi kommer til at byde på. 

En norsk forfatter, en dansk journalist og en enkelt forsker debatterede mediernes fremstilling af Latinamerika, krydret med gode historier og perspektiver på Hugo Chavez’ styre og kontinentets særlige sociale bevægelser.

Hugo Rafael Chávez Frías var en venezuelansk politiker, som var sit lands præsident fra 1999 til sin død i 2013. 

Debutten vil i efteråret blive fulgt op af debatter, filmaftener, foredrag og en stor konference, lover Lærke Marie Lund Petersen, som er fra IBIS og en af initiativtagerne til akademiet.

Sammen for LA

“I virkeligheden er Latinamerika Akademiet en gammel idé, som vi har genoplivet og bygget videre på,” siger Lærke Marie Lund Petersen.

I 2009 fandtes akademiet som ramme om en række heldagsseminarer, der var henvendt til folk med særlig viden og interesse for kontinentet.

I foråret fik IBIS følgeskab af størstedelen af de danske organisationer, der arbejder med udvikling i Latinamerika, og lod akademiet genføde – denne gang som en fælles platform for en stribe arrangementer.

”Akademiet har to formål. At påvirke politikerne til at fastholde interessen for og bistanden til Latinamerika. Og at give flere danskere viden om og interesse for dette fantastiske kontinent,” siger Lærke Marie Lund Petersen.

“Det sidste skal ske ved at samle information om alle de arrangementer, der er om Latinamerika, og selv arrangere debataftener og foredrag. Og der er masser af historier at fortælle”, siger hun.

Både de problematiske om racisme, ulighed og naturrigdomme under pres. Og de gode om ældgamle kulturer og traditioner, om magiske naturoplevelser og helt unikke sociale og politiske samfundsmodeller.

”Jeg håber meget, at der er mange, som ikke alene vil komme til arrangementerne, men måske også være med til at få det til at ske. Jeg vil blive glad for at høre fra folk med idéer til, hvilke arrangementer vi kan lave, og som måske også rent praktisk vil hjælpe med at afvikle dem,” siger Lærke Marie Lund Petersen.

Har du lyst og tid til at hjælpe os?

Skriv til Lærke på e-mail [email protected] for at høre mere om arrangementerne og muligheden for at være frivillig.

Om Akademiet

Formålet er at fastholde politikeres og offentlighedens interesse for Latinamerika.

Bag akademiet står lige nu:

IBIS, 3F (Fagligt Fælles Forbund), Internationalt Forum, Viva, Enhedslisten, Mellemamerika Komiteen, NETLA, Folkekirkens Nødhjælp, Colombian Student Watch, MS ActionAid og Casa Latinoamericana.
 
Man kan læse mere, og se kalender med arrangementerne på https://www.internationaltforum.dk/Latinamerika-Akademiet

Journalist Malene Aadal Bo er informationsmedarbejder hos IBIS og redigerer bl.a. magasinet IBIS Fokus.

Kilde: Seneste udgave af magasinet, august 2014