Slut med vilde dyr som underholdning på rejser med Albatros

Hedebølge i Californien. Verdens klimakrise har enorme sundhedsmæssige konsekvenser. Alligevel samtænkes Danmarks globale klima- og sundhedsindsats i alt for ringe grad, mener tre  debattører.


Foto: Kevin Carter/Getty Images
Forfatter billede

Underholdning med vilde dyr er ofte forbundet med mishandling, og derfor stopper Albatros Rejser efter dialog med World Animal Protection med rejser, hvor eksotiske dyrearter ufrivilligt optræder for turister.

Det fremgår af en pressemeddelelse onsdag fra World Animal Protection.

World Animal Protection har i en årrække sat fokus på den mishandling, der ofte er forbundet med, at vilde dyr rundt om i verden bruges til at optræde for turister.

Det fik i 2013 15 hollandske rejsearrangører til at stoppe med at tilbyde elefantridning på deres rejser. Kort tid efter traf det australske Intrepid Travel og STAtravel i USA samme ansvarlige beslutning.

Totalt stop for vilde dyr som underholdning

Det danskejede Albatros Travel går dog hele linen ud, og pr. 1. oktober 2014 vil bureauets rejser hverken indeholde udflugter med elefantridning eller nogen anden form for underholdning, hvor vilde dyr indgår.

”Albatros Travel ønsker først og fremmest, at vilde dyr skal opleves i naturen. Vi er klar over, at eksempelvis elefanter er store, krævende og meget sociale dyr, og at det nærmest er umuligt at holde dem i fangenskab under ordentlige forhold”, siger CSR-manager i Albatros Travel, Cæcilie Willumsgaard, og fortsætter:

Det er vores ansvar som rejseudbyder at sikre ordentlige forhold for dyrene – elefanter som alle andre dyr. Vi ønsker at skubbe hele turistindustrien væk fra at tvinge dyr til unaturlig adfærd såsom shows og ridning. I Albatros er det vigtigt, vi følger vores slogan – Rejs med hjerte, hjerne og holdning – og hele tiden gøre vores bedste med de oplysninger, vi får”.

Tager ansvar for hele sit skandinaviske marked

Albatros Travels beslutning om ikke længere at støtte bl.a. elefantridning, elefantshows og besøg i delfinarier som eksempelvis Sea World kommer ikke blot til at gælde for danske rejser, men for hele det skandinaviske marked, da bureauet også sender mange gæster af sted fra Norge, Sverige og Finland.

”Vi er utrolig glade for den beslutning, Albatros Travel har truffet. Det er et tydeligt bevis på, at rejsebureauet tager ansvar og ikke vil være med til at styrke efterspørgslen på vilde dyr i underholdningsbranchen”, siger Gitte Buchhave, direktør i World Animal Protection Danmark.

I løbet af den dialog, vi har haft med Albatros Travel, er det blevet tydeligt, at bureauet ikke var klar over hvilken dyremishandling, der kan foregå bag scenen. Vi tager hatten af for, at bureauet med disse oplysninger i ryggen har ageret så konsekvent”, uddyber hun.