Norsk medarbejder ved Læger uden Grænser smittet med ebola

Hedebølge i Californien. Verdens klimakrise har enorme sundhedsmæssige konsekvenser. Alligevel samtænkes Danmarks globale klima- og sundhedsindsats i alt for ringe grad, mener tre  debattører.


Foto: Kevin Carter/Getty Images
Laurits Holdt

En udsendt norsk medarbejder fra Læger uden Grænser er blevet smittet med ebola under sit arbejde på et behandlingscenter i Sierra Leone. Organisationen har 3.000 lokale og 250 internationale medarbejdere i de tre ebola-ramte lande.

En norsk medarbejder blev søndag den 5. oktober i bragt i isolation, efter at have fået feber. En efterfølgende laboratorietest bekræftede, at der var tale om ebola. Det skriver den danske afdeling af Læger uden Grænser mandag.

Den norske medarbejder, der arbejdede på organisationens behandlingscenter i Bo i Sierra Leone, vil blive evakueret og sendt til behandling på et hospital i Europa.

”Trods strikse og indskærpede sikkerhedsprocedurer er der altid en risiko forbundet med arbejdet med ebolaudbrud. Vores kollegaer er desværre ikke forskånet,” siger Brice de le Vigne, Operationel Direktør i Læger uden Grænser i Bruxelles.

Det er endnu uklart, hvordan den norske medarbejder er blevet smittet, men i tråd med vores retningslinjer, vil hændelsen blive undersøgt grundigt.

Der foreligger ikke oplysninger om personens køn, alder og profession. Det holder organisationen indtil videre for sig selv af hensyn til vedkommendes privatliv, oplyser den.

Læger uden Grænser har siden marts 2014 arbejdet på at bekæmpe ebolaepidemien i Vestafrika. Organisationen har 3.000 lokale ansatte og 250 internationale kollegaer arbejder i de berørte lande, Sierra Leone, Liberia og Guinea.