Flygtningehjælpen får rekordomsætning på trist baggrund

refugees_in_greece_youtube_msf
Aktiviteterne i Grækenland blev udvidet markant i 2016 som følge af de mange flygtninge, der er strandet i landet.
Foto: MSF (arkiv)
Forfatter billede

Regnskabet for 2016 er en del af Dansk Flygtningehjælps årsrapport, som netop er offentliggjort. Med en stigning i omsætningen på omkring 10 procent, over 7.000 medarbejdere og arbejde i mere end 35 lande, er der fortsat ekstraordinært travlt for organisationen, der er Danmarks største internationale nødhjælpsorganisation.

For første gang har Dansk Flygtningehjælp brugt mere end to milliarder kroner på det internationale hjælpearbejde, og det er tæt på at være en fordobling i forhold til 2012. Den største enkeltstående landeoperation er Irak, hvor blandt andet den militære operation i Mosul alene har sendt næsten 500.000 mennesker på flugt.

Desuden blev aktiviteterne i Grækenland udvidet markant i 2016 som følge af de mange flygtninge, som der er strandet i landet. Også arbejdet i Nigeria blev fordoblet i omfang, som følge af kampene mellem Boko Haram og det nigerianske militær, som har tvunget millioner på flugt.

I Danmark løser Dansk Flygtningehjælp en lang række opgaver blandt andet med uvildig, juridisk rådgivning af asylansøgere, rådgivning omkring repatriering, organisationen udfører integrationsopgaver for mange danske kommuner og har omkring 8.500 frivillige, som landet over arbejder for at gøre det nemmere for nye medborgere at finde til rette i det danske samfund.