En kortlægnings-mand i stor stil

Hedebølge i Californien. Verdens klimakrise har enorme sundhedsmæssige konsekvenser. Alligevel samtænkes Danmarks globale klima- og sundhedsindsats i alt for ringe grad, mener tre  debattører.


Foto: Kevin Carter/Getty Images
Forfatter billede

Den tysk-fødte fødselar leder rådgivningskoncernen COWIs afdeling for kortlægning, ortofoto og geo-services, hvor han er Senior Vice President og ansvarlig for 500 kolleger i fem lande med globale leverancer.

Simon Musäus blev uddannet i det tyske forsvar med vægt på landmåling og kartografi, senere suppleret med en uddannelse i USA.

Det globale perspektiv har altid fyldt meget i hans liv og karriere. Alene i de 16 år, han har været ansat i COWI, har han og familien boet så forskellige steder som El Salvador i Mellemamerika og Indien.

COWI-karrieren indledtes i 2001 som teknisk direktør på cadastre /areal administrationsprojekter i El Salvador, efterfulgt af et job i 2008 som ligeledes teknisk direktør for COWIs kortproduktion i Indien.

I 2011 fulgte jobbet som admin. direktør i COWI Indien, og herefter vendte han tilbage til Danmark i 2014 for at påtage sig sine nuværende opgaver.

Simon Musäus besidder ifølge Berlingske stor nysgerrighed og evne til at agere i meget forkellige kulturelle miljøer og altid med en stærk personlig lyst til at lære af forskellighederne.

Han danner par med Mayra. Parret har to voksne børn.

COWI blev stiftet i 1930 af bygningsingeniøren Christen Ostenfeld (1900-1976), der fra 1946 fik Wriborg Jønson som partner, heraf navnet Ostenfeld & Jønson. Se http://www.cowi.dk/topmenu/aboutcowi/historienomcowi

Det ekspanderende foretagende skftede navn til COWI og udviklede sig til en førende rådgivningspartner for Danida og flere andre bistandsorganisationer. COWI har således i dag kontorer verden over, heraf adskillige i Afrika.