36-årige Souad Bourrid er uddannet cand.merc.int. fra Copenhagen Business School (CBS) i Business and Development Studies med speciale i kønsroller og styrkelse af kvinder i Marokko og har erfaring inden for udviklingsarbejde og civilsamfundet.
Derudover har hun læst Middle East Politics and Economic Development på det Amerikanske Universitet i Kairo.
Hun har bl.a. rådgivet danske foreninger under Københavns Kommune, været udstationeret i Mellemøsten for Mellemfolkeligt Samvirke og har desuden arbejdet som projektleder hos Institut for Menneskerettigheder.
Perioden i Mellemøsten indledtes 1. oktober 2013 som Training Coordinator på Mellemfolkeligt Samvirkes Global Platform i Jordan. På platformen i hovedstaden Amman stod hun bl.a. for kapacitetsudvikling af undervisere fra hele MENA regionen (Mellemøsten og Nordafrika) og for at udvikle det metodiske indhold i kurserne i takt med ActionAids strategi, prioriteter og behov i regionen, som det hedder.
Senere kom Souad Bourrid til Institut for Menneskerettigheder (IMR) i København, hvor hun var projektleder for samarbejdet med Tunesien.
"Vi ser frem til at kunne øge kompetencerne på området i et så nyt demokrati, og derigennem forhåbentligt kunne medvirke til at skabe fundamentet for et samfund baseret på retssikkerhed, menneskerettigheder, frihed og retfærdighed,” som hun sagde i maj i fjor. Mere på https://www.detarabiskeinitiativ.dk/nyheder/imr-skal-raadgive-tunesiens-ministerium-menneskerettigheder/
Det dansk-arabiske initiativ er et særligt dansk bistandsinitiativ for de demokratiske kræfter i udvalgte arabiske lande. Det har eksisteret siden 2003 og er nu omdøbt til Dansk-Arabisk Partnerskabsprogram.
Aktiv i Afrika Kontakt
Den anden nye rådgiver hos CISU, Mette Kjærtinge, blev færdig som antropolog fra Københavns Universitet i 2014. Hun kommer med flere års erfaring fra samarbejde med NGOer i Danmark og udlandet.30-årige Mette Kjærtinge har erfaring fra Tanzania, Zambia og Swaziland og var fra januar til juli i år udstationeret med Mellemfolkeligt Samvirke i Palæstina, mere præcist i ActionAid Palestines hovedkvarter i Hebron.
Hun har været aktiv i Afrika Kontakt i flere år og siddet i den åbenmundede (uforfærdede) NGOs forretningsudvalg. Derudover har hun erfaringer fra Amnesty Danmark og været tilknyttet Nordic Consulting Group (NCG), hvor hun ydede assistance omkring projektarbejde (2012-2014).
Og så skal det med, at Mette Kjærtinge i 2012 under sit antropolog-studie skrev om kinesiske firmaers ageren i kobberlandet Zambia – se
De to nyansatte skal bl.a. udfylde hullet og tomrummet efter et smerteligt persontab, som CISU led tidligere på året – se https://globalnyt.dk/content/en-meget-vaerdsat-og-dygtig-raadgiver-er-doed
CISU har over 270 medlemmer, de fleste små og mindre NGOer med u-landsarbejde. Se også http://www.cisu.dk/om-cisu/om-cisu